Šport
33 ogledov

Prevcu ni privoščil takšne usode

Peter Prevc EPA
Nova sezona smučarskih skokov se za Petra Prevca ni začela po željah, a slovenski skakalni šampion v prihodnost zre z veliko mero optimizma.

Branilec velikega kristalnega globusa je na prvi tekmi v finskem Kuusamu dokazal, da je še vedno najboljši skakalec na svetu, čeprav je zmaga na koncu pripadla njegovemu bratu Domnu, ki se je tako sploh prvič zavihtel na najvišjo stopničko.

Brata Prevc sta tudi na drugi tekmi sodila v ožji krog favoritov za najvišja mesta, a sta na koncu morala priznati premoč konkurenci. Zmage se je veselil Severin Freund, ki je tako z drugim in prvi mestom na Severu Evrope (180 točk) zanesljivo prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Domen je po dveh tekmah drugi (120 točk), Peter pa peti (96 točk).

Najboljši skakalec pretekle sezone je po drugi tekmi dejal, da petkov padec nanj ni imel psiholoških posledic, a glede na trd pristanek in boleč udarec v stegno, je bilo sedmo mesto na drugem merjenju moči zares vrhunski rezultat. ''Psihološko padec ni imel nobenih posledic. Lahko sem pristal normalno in samozavestno. Na levem stegnu imam modrico, a to ni nič. Najpomembneje je, da so sklepi v redu,'' je v pogovoru z novinarji Mednarodne smučarske zveze (FIS) dejal Prevc.

Freund: Tega nisem pričakoval

severin freund | Avtor: EPA EPA
Nepričakovan padec slovenskega šampiona je presenetil tudi Freunda, velikega junaka tekem v Kuusamu, ki je uspešno začrtal lov na drugi kristalni globus. ''Tega nisem pričakoval. Nisem mogel verjeti. Kaj takšnega si ne bi mogel želeti,'' je namigovanja, da je Prevcu privoščil padec, ovrgel Nemec.

Prevc ima kljub ''porazu'' na Finskem več razlogov za optimizem, za nameček pa se je znebil tudi začetne nervoze. ''Seveda sem zdaj bolj sproščen, kot sem bil pred dnevi. Vem, da lahko zmagam, če prikažem dobro predstavo. Lahko sem pa tudi dvajseti, če naredim napako. Treba je biti osredotočen. Pomembno je, da je fizično vse v redu z menoj. Tehniko lahko izboljšam, če pa si fizično šibak, ne moreš tekmovati. Pred nami je veliko dela,'' je napovedal Prevc, ki si pred tekmo v nemškem Klingenthalu želi trenirati na veliki skakalnici.

''Lepo bi bilo, če bi lahko trenirali na 120-metrski skakalnici, da se izboljšamo. A treba je biti prilagodljiv. Tako je v svetovnem pokalu. Ne smemo 'jamrati', treba je delati,'' je v slogu slovenskega premiera Mira Cerarja zaključil 24-letnik.

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:44 28.november 2016.

    Iz tvojih ust v Božja ušesa ;)

  • Papaja Popi 11:24 28.november 2016.

    Važno je, da se pri padcu ni resneje poškodoval in da se tudi v bodoče ne bi kaj resneje.Zmage pa tudi še pridejo.Saj ni možno vedno zmagovati.Mesta do 10 so še vedno odlična.To sezono bi bilo ...prikaži več lepo, če bi zasledili ;Prevc prviPrevc drugi:::::::::::::::::::::::