Šport
18 ogledov

Preveč napak in Krim je izgubil

Krimovke imajo po dveh kolih drugega dela zmago in poraz. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Po zmagi v uvodnem kolu drugega dela Lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja v drugem kolu izgubile na gostovanju pri Bodućnosti z 29:32. Tepla jih je slaba učinkovitost v napadu.

Dvakratne evropske prvakinje so v Črni gori naletele na roko na srce premočnega tekmeca. V vzdušju, ki ga poznajo le na malokaterih tekmah tega tekmovanja, so si izbranke Marte Bon povsem v nasprotju z željami že v prvem polčasu nabrale dovolj velik zaostanek, da ga je iz leta v leto boljša podgoriška ekipa, ki sicer še ne kaže vsega svojega potenciala, znala v druge pol ure z nekaj mukami zadržati in vpisati prvi točki v glavnem delu Lige prvakinj. Tekmo so v Podgorici odprli z južnoameriškim nogometnim vzdušjem in obveznimi konfeti. Vedno vroča Morača je ob navijaških pesmih spominjala na znamenito buenosaireško La Bombonero in v tem slogu poskrbela tudi za kar zajetno zamudo samega samega začetka tekme.

Težava je bil slab začetek prvega polčasa, ko smo zaostale za pet zadetkov. Nato se nismo mogle več sestaviti, očitno je bilo to za nas preveč. Toda zmanjšale smo razliko na tri gole, kar je dokaj ugodno pred tekmo z isto ekipo v Stožicah, ko bo tudi naša igra veliko boljša.
Andrea Lekić

Sprva je kazalo na zelo izenačen dvoboj, toda pekel Morače je favorizirane domačinke hitro ponesel. V 17. minuti so po golu ene izmed zvezdnic ekipe Katarine Bulatović povedle že z 9:4. Bonova je hitro reagirala in poskusila z menjavami preprečiti tisto, česar so se v ljubljanskem klubu najbolj bali - to je hitrega pobega gostiteljic. To ji je z obrambo 5-1 tudi uspelo, saj so v 24. minuti prek Tamare Mavsar izenačile na 11:11 in začasno utišale domače navijače, na polčas pa vendarle odšle s petimi goli zaostanka, saj je hitremu dvigu igre sledil enako hiter padec. Tudi na začetku drugega polčasa se Ljubljančankam ni obetalo nič dobrega, saj so domačinke zlahka držale lepo zalogo iz prvega polčasa, celo še več, prek Jovanke Radičević so v 37. minuti povedle že z 21:14. To vodstvo je bilo dovolj visoko, da ga je domača ekipa, ena favoritinj za končno zmago, kljub nekaterim prebliskom Krima in svoji čvrsti obrambi znala držati bolj ali manj ves drugi del igre.

Na žalost nam je danes malo zmanjkalo. Tudi takrat, ko smo imele priložnost priti na tri gole zaostanka, nam ni uspelo. Budućnost je bila boljša danes, ampak v Stožicah bo še ena prava tekma, kjer bomo me pobrale dve točki.
Tamara Mavsar

Na ljubljanski strani pravih rešitev v napadu ni bilo, večina bremena je bila na Andrei Lekić, svoj delež je prispevala Barbara Varlec, a ob že tako običajnem skromnejšem učinku kril je spet zatajila Penezićeva, obramba pa tudi ni bila povsem na želeni ravni. Posledica: Krim bo moral točke za želen polfinale iskati na drugih tekmah, pa čeprav je v zaključku pokazal, da je lahko povsem enakovreden tekmec dobro znanim Črnogorkam.

Marta Bon, trenerka Krima, je po porazu povedala: "Izgubile smo tekmo, ampak smo častno izgubile. Več je bilo dejavnikov, preveč so nas prekinjale, bili so tudi nešportni vložki in nisem zadovoljna, da so še v rokometu takšni vplivi. Zelo pa sem zadovoljna z borbenostjo igralk in s tem, da smo prišle do ugodnega izida, ampak danes je bilo preveč stvari proti nam."

Krimovke bodo naslednjo tekmo igrale prihodnjo nedeljo v Valcei.

Liga prvakinj, glavni del, 2. kolo: 

Skupina 1 

Budućnost : Krim Mercator 32:29

Itxako Navarra : Oltchim Valcea 26:25 (10:14) 

Lestvica: 1. Budućnost 2 točki, 2. Krim 2, 3. Oltchim 2, 4. Itxako 2

Skupina 2

Larvik : Dinamo Volgograd 41:20 (24:9)

Györ : Leipzig 25:20 (11:8)

Lestvica: 1. Larvik 4 točke, 2. Györ 2, 3. Leipzig 0, 4. Dinamo Volrograd 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.