Šport
7 ogledov

Previdne napovedi pred začetkom lige Ebel

razingar_jesenice_sps Žurnal24 main
Konec tedna se bo začela nova sezona razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva. Slovenske barve bosta spet zastopala Tilia Olimpija in Acroni Jesenice.
"Liga se lahko začne. Vse je pripravljeno. Deset moštev, pozdrav novincu v ligi, Medveščaku iz Zagreba, spomnimo se tudi Rona Kennedyja, ki je v Avstriji deloval vrsto let, a ga je bolezen premagala, ne smemo pa pozabiti niti na Gaborja Ocskaya, odličnega hokejista, ki je mnogo prezgodaj sklenil svojo življenjsko pot," so strnjene besede Karla Sofrona , od petka novega predsednika lige Ebel , na današnji predstavitveni novinarski konferenci na Dunaju .

Nova sezona se bo po tradiciji začela s prvo tekmo v četrtek, ko se bosta pred kamerami pomerila lanska prvak iz Salzburga in podprvak iz Celovca , slovenska predstavnika Acroni Jesenice in Tilia Olimpija pa bosta prvenstvo začela dan pozneje. Zmaji bodo gostovali v Beljaku, Železarji pa v Zagrebu .

Groznik bo spet strah in trepet nasprotnikov Olimpije. © Saša Despot

 
Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi trenerji in igralci posameznih ekip, vsi trenerji pa so v en glas napovedovali uvrstitev v končnico, višjih ciljev pa ni razkril nihče. "Liga je zelo izenačena, nekatera moštva so okrepljena, nekatera pomlajena, vsi se bomo želeli dokazati," je bilo enotno sporočilo deseterice trenerjev. Sedmi sili so bili na voljo tudi igralci posameznih ekip, slovenske barve pa sta zastopala Boštjan Groznik pri zeleno-belih in kapetan Jesenic Tomaž Razingar . Groznik je ponovil besede trenerja Danyja Gelinasa novinarjem, da si moštvo želi v končnico: "Morda se ponovi tudi zgodba izpred dveh let, ko nam je vse uspelo. Kar zadeva pripravljalne tekme, se mi zdi, da smo jih odigrali v redu, predvsem smo dobro začeli, žal pa so nas v nadaljevanju onemogočile poškodbe, da bi našo igro še izboljšali. Kljub temu pričakujemo uspešno sezono, smo odlično fizično pripravljeni, delali smo odlično in tudi motiva nam ne manjka. Želimo v končnico, to je osnovni cilj, če pa nam uspe še kaj več, bo to velik uspeh."

 
 

V ligo ne odhajamo kot favoriti, temveč prihajamo iz ozadja.

Razingar

 
Tudi v jeseniškem taboru z nestrpnostjo pričakujejo novo sezono, kjer bo ena glavnih vlog pripadla kapetanu Tomažu Razingarju : " Po slabih obetih pred sezono se zdaj oblikuje moštvo, ki mora biti v tej ligi konkurenčno. Imamo dobre tujce, ki so z drugega področja kot v prejšnjih sezonah, zato upam, da bo to vabilo vsem gledalcem v dvorano Podmežakla. V moštvu imamo veliko mladih fantov, ki bodo dobili veliko priložnosti in bodo to priložnost morali tudi izkoristiti. Sam upam, da že v petek začnemo z zmago, saj vsi dobro vemo, da je začetek zelo pomemben. Pritiska ne čutimo, kajti ekipa je bistveno drugačna kot prejšnjo sezono. V ligo ne odhajamo kot favoriti, temveč prihajamo iz ozadja in bomo skušali presenetiti ter se uvrstiti v končnico. V njej želimo pustiti močnejšo sled kot preteklo sezono."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.