Šport
26 ogledov

Preziosa skrbi Rossijeva rama

Filippo Preziosi (levo) je zaskrbljen, zaradi Rossijevega okrevanja po operaciji Žurnal24 main
Ducatijev šef Filippo Preziosi je izrazil zaskrbljenost, zaradi okrevanja Valentina Rossija po operaciji rame. Skrbi ga, da Italijan ob prvih testiranjih v novem letu še ne bo 100 odstotno pripravljen.
Prednostna naloga Rossija je, da med zimo okreva 100 odstotno. Vozil bo le toliko, kolikor bo potrebno za razvoj motorja. Ne želim tvegati, da Valentino na dirkah ne bo 100 odstoten, ker se bo utrudil na testiranjih. Med zimo moramo hraniti njegovo energijo.
Filippo Preziosi

Valentino Rossi je poškodbo rame staknil že na začetku sezone, ko je padel na treningu s kros motorjem. Vse od takrat je Italijan s težavo prenašal bolečine in brez operacije nekako zdržal do konca sezone, ko je le odšel pod kirurški nož. Operacija je uspela, a šefa Ducatija Filippa Preziosa bolj skrbi dolgotrajno okrevanje. Prva testiranja v novem letu bodo že februrja v Maleziji. Za Rossija pa bodo še kako pomembna, če bo želel v popolnosti spoznati zapletenega Ducatija, ki je v prvi sezoni gromozanske težave povzročal Marcu Melandriju in tudi Nickyju Haydnu.

 "Ne morem ugotoviti, kdaj bo v polni fizični pripravljenosti, da bo lahko na stezi dal vse od sebe. Valentino bo v Sepang s stališča zdravnikov prišel popolnoma pripravljen, vendar bo moral nadoknaditi kar nekaj fizične moči. Na srečo je mentalno zelo močan, tako da bo na dirke prišel dobro psihološko pripravljen,“ je zaskrbljenost izrazil Preziosi.

Šef rdečih je še dodal, da bo Rossi v Sepangu zaradi slabše fizične pripravljenosti po vsej verjetnosti testiral v omejenih razsežnostih, čeprav se bo trudil napraviti kar največ krogov, da v popolnosti spozna Ducatija. "Prednostna naloga Rossija je, da med zimo okreva 100 odstotno. Vozil bo le toliko, kolikor bo potrebno za razvoj motorja. Ne želim tvegati, da Valentino na dirkah ne bo 100 odstoten, ker se bo utrudil na testiranjih. Med zimo moramo hraniti njegovo energijo,“ napoveduje Preziosi, ki se zaveda, da bo to vse prej kot lahka naloga: "Jasno je, da ga bomo kljub vsemu morali držati nazaj, ker bo želel razumeti in pomagati v razvoju motorja v največji možni meri, za kar pa bo moral testirati zelo veliko.“ Ob koncu je Preziosi še dodal, da rdeči na testiranjih ne bodo najhitrejši. "Menim, da ne bomo postavljali najhitrejših časov, toda moramo se izogniti temu, da bi to vplivalo na nas. Moramo misliti na dirke,“ je sklenil Filippo Preziosi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.