Šport
26 ogledov

Pri -11°C zmaga ekipe našega Matta

David Moss in Carey Price
1/18
Žurnal24 main
Pri 11 stopinjah pod ničlo so v Calgaryju odigrali prvo kanadsko tekmo lige NHL na prostem po osmih letih. Domači Flames s kanadskim Slovencem Mattom Stajanom so Canadiens premagali s 4:0.

Hokejisti v  ligi NHL so ponoči odigrali pet tekem. Izstopal je obračun med Calgaryjem in Montrealom. Po milim nebom na stadionu McMahon so 41.000 navijačev razveselili domači hokejisti, ki so slavili s 4:0. Junak obračuna je bil Rene Bourque, ki je tekmečevega vratarja premagal dvakrat. "Mislim, da je igranje na prostem enakovredno prvi tekmi v ligi, prvemu zadetku in podobnim dosežkom. Res je zabavno biti del tega. Posebej te navduši to, ko sediš na klopi in gledaš vseh teh 41.000 navijačev," je po tekmi pojasnil Bourque.

Svoj delež k zmagi Calgaryja so dodali tudi vratar Miikka Kiprusoff, ki je ustavil vseh 39 strelov na svoj gol (četrti shutout sezone), ter Anton Babchuk in Alex Tanguay, ki sta prispevala druga dva zadetka. Dobro je igral tudi kanadski Slovenec Matt Stajan, ki je imel en strel na gol. To je bil sicer prvi t. i. Heritage Classic po letu 2003, ko je Montreal v gosteh ugnal Edmonton s 4:3.

Prireditelji so imeli kar nekaj težav z ledeno ploskvijo, ročno so jo krpali pred in med tekmo, saj se zaradi strahu, da bi ploskev počila, niso odločili za strojno čiščenje ledu. "Led ni bil popoln, toda boljši kot v nekaterih dvoranah, v katerih igramo. Res ni bil tako gladek, vendar se zaradi tega ni nihče preveč pritoževal," pa je igralne pogoje opisal Calgaryjev zvezdnik Jarome Iginla.

Liga NHL, tekme 20. 2.:

New York Rangers : Philadelphia Flyers 2:4
Stepan, Wolski; Carter, Giroux, Carcillo, Versteeg

Buffalo Sabres : Washington Capitals 1:2
Pominville; Perreault, Johansson

Minnesota Wild : Detroit Red Wings 1:2 (po kazenskih strelih)
Havlat; Lidstrom

Chicago Blackhawks : Pittsburgh Penguins 3:2 (po kazenskih strelih)
Bickell, Sharp; Cooke, Sterling

Calgary Flames : Montreal Canadiens 4:0
Babchuk, Bourque dva, Tanguay

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.