Šport
15 ogledov

Pri Angležih se stanje popravlja

1/5
Žurnal24 main
Stanje v angleški izbrani vrsti se po remiju na prvi tekmi proti ZDA (1:1) počasi popravlja. Wayne Rooney in Ashley Cole sta v torek namreč znova trenirala skupaj s preostalim delom ekipe.

Napadalec angleške nogometne reprezentance Wayne Rooney in branilec Ashley Cole sta v torek v Rustenbergu pred bližnjo tekmo skupine C proti Alžiriji spet na polno trenirala z moštvom. Oba sta izpustila ponedeljkov trening, v torek pa sta spet na vso moč brcala žogo.

Rooney je v soboto na tekmi proti ZDA (1:1) dobil brco v gleženj, Cole pa vedno po tekmah potrebuje dan počitka več. Na treningu pričakovano ni bilo Ledleyja Kinga, ki se ubada s poškodbo dimelj in ga na tekmi z Alžirijo zanesljivo ne bo. Vprašljivi pa so tudi njegovi nadaljnji nastopi na mundialu. Kapetan Tottenhama je po besedah klubskega trenerja Harryja Redknappa že opravil podrobnejši pregled, ki je pokazal, da bo King moral počivati tri tedne, a angleška zveza za zdaj te vesti še ni potrdila.

Alžirci bodo spreminjali
Alžirski selektor Rabah Saadane je pred drugim nastopom v predtekmovalni skupini C z Angleži napovedal spremembe v začetni enajsterici. Po porazu s Slovenijo (0:1) bo zamenjal dva igralca. Natančnih sprememb alžirski selektor ni izdal. "Na tekmi z Angleži bomo zaigrali enako zavzeto kot proti Sloveniji, skušali bomo izvajati še nekaj več pritiska, predvsem pa bomo morali biti bolj učinkoviti," še pravi 64-letni trener, ki se zaveda, da je Anglija kljub neodločenemu izidu proti ZDA (1:1) favorit tega dvoboja: "Anglija je tudi eden od favoritov za končno zmago."

S tem se stanje v angleški izbrani vrsti končno malce popravlja. Po remiju z ZDA (1:1) so angleške časnike krasili komentarji v slogu - v vratih le lovilec muh, v obrambi bolnišnica. Kritikam se je kot zadnji pridružil tudi nekdanji legendarni nemški nogometaš Franz Beckenbauer.

Težav za Fabia Capella s tem še vedno ni konec, saj mu angleški poznavalci nogometa očitajo tudi taktično postavitev na tekmi z ZDA. "Capellovi poskusi so izničili upanje nacije," je med drugim zapisal časnik Times. "Norišnica čaka," mu je sporočil The Sun.

V skupini C je na vrhu lestvice po zmagi nad Alžirijo slovenska izbrana vrsta, ZDA in Anglija imata po točko.

Na SP tudi Türk
Predsednik republike dr. Danilo Türk si bo v petek, 18. junija, na povabilo vodstva slovenske nogometne reprezentance v Johannesburgu ogledal srečanje med Slovenijo in ZDA. Igralci, na čelu s kapetanom Robertom Korenom in selektorjem Matjažem Kekom, ter vodstvo Nogometne zveze Slovenije so v pismu predsedniku republike zapisali, da bi jim bila njegova navzočnost na tekmi proti ZDA v veliko čast in priznanje ob tako pomembnem dogodku za slovenski šport. Tega povabila predsednik ni zavrnil. Seveda je moral odpovedati druge že napovedane predsedniške aktivnosti, so zapisali v uradu predsednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.