Šport
123447 ogledov

Razkrita identiteta Slovenca, ki se je v Švici ponesrečil, gre za slovito ime

Fotografije Gašperja Ahačiča
1/7
Gašper Ahačič
Mattehorn je bil za usoden za Slovenca, čigar avanture je preko socialnih omrežij spremljalo na tisoče sledilcev.

Slovenijo je pretresla tragična novica, da se je v nedeljo med vzponom na legendarni Matterhorn ob meji med Italijo in Švico usodno ponesrečil Gašper Ahačič, ki je svoja gorniška doživetja redno opisoval na svojem blogu in socilanih omrežjih, kjer je svoje sledilce razveseljeval z utrinki svojih visokogorskih podvigov.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi do tragedije piršlo v nedeljo, okoli 15:30 na nadmorski višini 4300 metrov, ko je nesrečnik zgrmel več kot 1000 metrov v globino v težko dostopno razpoko.

Gorski reševalci zaradi nedostopnosti in zahtevnosti lokacije še niso prispeli do ponesrečenca. Ahačičev plezalni partner, s katerim se je odpravil na vzpon, jo je na srečo odnesel brez poškodb.

Matterhorn je 4.478 metrov visoka gora, ki leži na meji med Švico in Italijo. Iz Slovenija Med sestopom s švicarske gore se je smrtno ponesrečil 30-letni Slovenec

O tragični nesreči tik pod vrha Matterhorna se je sicer poročalo že včeraj, šele v torek pa se je razkrila identiteta ponesrečenega Slovenca.

Ahačič je sicer veljal za vedno nasmejanega mladeniča z veliko strastjo do življenja, ki si je s svojo ljubeznijo do gora in vzponov pridelal množico sledilcev, ki so se navduševali nad njegovim načinom življenja in pustolovščinami.

Na svoji spletni strani www.freak.si se je poimenoval za pravega "adrenalin junkieja", kar je potrdil s svojimi vtisi in fotografijami s številnih gorniških doživetij, katera je nato delil preko YouTuba, Facebooka in Instagrama, kjer je postal eden najbolj spoštovanih slovenskih vplivnežev.

Še pred tednom dni je bil na Jalovcu, medtem ko se je v zadnjih dneh kar trikrat povzpel na veliki ponos Slovenije, Triglav. V gore je sicer začel aktivno zahajati leta 2014, pred tem pa je ta član slovenske vojske treniral plavanje.

Od priljubljenega slovenskega vplivneža so se s čustvenim zapisom poslovili tudi pri znamki oblačil Montango, na katero je zvesto prisegal.

"Naučil nas je strasti, kako na polno in z nasmehom na obrazu živeti čisto vsak dan. Naj počiva v miru na mestu, katerega je tako globoko ljubil ter katero mu je dalo občutek svobode, v gorah. Prezgodaj si nas zapustil. Gašper, počivaj v miru."

 

Komentarjev 11
  • Catherine_Sok 11:07 07.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Johny 08:17 27.oktober 2021.

    Prosim, da za ta članek zaprete komentarje. Hvala

  • b33ab25186006cead7364298e6e8c765c70692f1 18:15 26.oktober 2021.

    "NOREC" BORIS PAPEŽ ZABODEL ŽENO IN VNUKA!!!

Sorodne novice