Šport
11 ogledov

''Pri Kopitarju me nič več ne preseneti''

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL ponoči vpisali še 13. zmago. Anže Kopitar se je vpisal med podajalce.

Kralji so v gosteh v kraju Sunrise na Floridi s 3:1 premagali Florida Panthers. Slovenski zvezdnik pri moštvu iz Kalifornije Anže Kopitar je bil podajalec Marianu Gaboriku, na njegovi jubilejni 900. tekmi v ligi NHL, pri zadnjem golu.

Kralji so povedli v osmi minuti tekme, ko je zadel Tyler Toffoli, domači so izenačili v 26. minuti, ob power playu je mrežo gostov zatresel Aleksander Barkov, a je 12 minut kasneje Alec Martinez hokejistom iz mesta angelov priigral novo vodstvo z 2:1. Zadnji gol na tekmi je padel v drugi minuti tretje tretjine z golom Gaborika, pri katerem je sodeloval tudi slovenski as.

Odlično delo je opravil tudi vratar Los Angelesa Jonathan Quick s 33 obrambami ter tako preprečil, da bi kralji izgubili še tretjič zaporedoma. Roberto Luongo je pri domačih ustavil 21 strelov gostujočih hokejistov, potem ko je pred vrati nadomestil Ala Montoyo. Ta je predčasno zapustil ledeno ploskev, potem ko ga je med eno od obramb v glavo in ramo udaril hokejist Kings Nick Shore.

Los Angeles je na prvem mestu pacifiške skupine povsem izenačen s San Jose Sharks, obe moštvi sta na 21 tekmah zbrali 26 točk, 13 zmag in osem porazov po rednem delu tekem, brez porazov po podaljšku.

Los Angeles ostaja na Floridi, saj ga v noči na četrtek čaka tekma pri Tampa Bay Lightning.

Liga NHL, izidi:

Florida Panthers : Los Angeles Kings 1:3
Anže Kopitar, 2 strela, podaja v 21:19 min. za Los Angeles

Toronto Maple Lefs : Boston Bruins 3:4**
Winnipeg Jets : Colorado Avalanche 1:4
Buffalo Sabres : St. Louis Blues 1:2
New York Rangers : Nashville Predators 3:0
Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 3:2*
Washington Capitals : Edmonton Oilers 1:0

* - podaljšek
** - kazenski streli

#11 to #12. Goal.

Posted by Anze Kopitar on 23. november 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.