Šport
18 ogledov

Pri Mercedesu čutijo pritisk

rosberg hamilton silverstone EPA
Šef moštva formule 1 Mercedes Toto Wolff je dejal, da si bodo v ekipi prizadevali, da se boj za naslov svetovnega prvaka med dirkačema moštva Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom odloči na samem dirkališču.

Svetovni prvak Lewis Hamilton pred nedeljsko dirko za VN ZDA za 33 točk zaostaja za vodilnim v SP, Nicom Rosbergom.

Potem ko so pri Mercedesu že osvojili konstruktorski naslov, je zdaj prioriteta ekipe, "da obema našima fantoma ponudimo kar najboljše možnosti za zmago na preostalih štirih dirkah sezone", je dejal Toto Wolff.

Čutijo pritisk

"Boj za naslov je povsem njuna dirka, kar je fantastična novica za ekipo, saj bomo v vsakem primeru navdušeni in presrečni," je še dejal Wolff in dodal: "A zdaj v ekipi čutimo kar nekaj pritiska, da obema zagotovimo enakovredne možnosti za uspeh. Ekipni uspeh smo že proslavili, zdaj pa imamo odgovornost do obeh dirkačev in ne smemo ju pustiti na cedilu."

Hamilton je lansko sezono prav v Austinu osvojil tretji naslov svetovnega prvaka. Dobil je tri od štirih dirk na tem prizorišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.