Šport
11887 ogledov

Pri samo 34 letih ugasnilo življenje elitnega športnika

Adrian Lehmann X
Eden najboljših švicarskih atletov je umrl za posledicami srčnega zastoja.

Švicarski dolgoprogaš Adrian Lehmann je med pripravami na züriški maraton doživel srčni zastoj in kmalu zatem umrl v bolnišnici, je sporočila švicarska atletska zveza.

34-letnik je bil sredi priprav na domači maraton, na katerem se je nameraval potegovati za olimpijsko vozovnico, ki bi mu omogočila nastop na prihajajočih igrah v Parizu.

Adrian Lehmann | Avtor: X X

Pred enim letom je na züriškem maratonu dosegel osebni rekord s časom 2:11:44 in preizkušnjo končal kot najboljši predstavnik iz svoje države.

Po poročanju švicarskih medijev je bil 34-letnik deležen takojšnje zdravniške pomoči, nakar so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ga sprejeli na oddelek intenzivne nege. Kljub zdravniškim naporom ga niso mogli rešiti, tako da je dva dni po infarktu izgubil bitko za življenje. "Posledice srčnega zastoja so se izkazale za hujše, kot so sprva predvidevali," navajajo tamkajšnji mediji.

"Globoko smo užaloščeni in pretreseni ob tej tragični novici. Izrekamo najgloblje sožalje njegovi družini in prijateljem ter jim želimo veliko moči v teh težkih časih," je sporočil predsednik švicarske zveze Christoph Seiler.

Tako družina kot zveza sta se na javnost obrnili s prošnjo za spoštovanje zasebnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 18:47 22.april 2024.

    Hja, če pa "politična stroka" ne dovoli razprave o tem, čeprav njihovi stanovski kolegi ugotavljajo povezavo predvsem miokarditisa in Cepiv "proti" Covidu...Tu imate linke do 1100 strokovnih študij različnih institucij na to temo.... https://m.planet-lepote.com/cepiva-za-covid-19-smrtonosnost-potrjuje-vec-kot-tisoc-znanstvenih-studij/

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:32 22.april 2024.

    Itak je najlaže kar za vse povprek obtoževati cepivo.

  • Avatar NickMason
    NickMason 14:46 22.april 2024.

    Prvo pik,pol pa pok