Šport
71 ogledov

Pri Skyju za šest tednov suspendirali kolesarja

Gianni Moscon Profimedias
Pri eni največjih kolesarskih ekip so z mesecem in pol nenastopanja kaznovali svojega kolesarja. Tokrat ne gre za doping.

Italijan Gianni Moscon si je šesttedenski suspenz prislužil ker je rasisitično žalil tekmeca. Pri ekipi Sky so v ponedeljek opravili zaslišanje kolesarja, nato pa se odločili za kazen, Moscon pa bo moral obiskati tudi tečaj o raznolikosti ljudi. Triindvajsetletnik je med dirko po Romandiji sicer izrekel neprimerne opazke na račun kolesarja ekipe FDJ Kevina Reze.

"Gianni se zaveda, da je bilo njegovo ravnanje napačno. Kevinu Rezi se je opravičil že po etapi, njemu in njegovim moštvenim kolegom pa tudi naslednji dan. Opravičilo je bilo sprejeto," so sporočili iz Skyja in dodali: "Gianni ve, da ni opravičila za takšno vedenje in da bo podobno ravnanje rezultiralo v prekinitev pogodbe." Mosconu so nadaljevanje dirke po Romandiji dovolili šele po dogovoru z moštvom FDJ.

Do incidenta je sicer prišlo po petkovi etapi, moštveni kolega Reze Sebastien Reichenbach je o tem čivknil na twitterju, pri tem pa ni omenil Moscona. "Šokiran sem, da idioti šee vedno uporabljajo rasistične žaljivke v profesionalnem kolesartsvu. Si sramota za naš šport," je tvitnil Reichenbach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.