Šport
24 ogledov

Pri Yamahi niso razumeli, kaj se dogaja

cal crutchlow EPA
Britanec Cal Crutchlow se je v 98. poskusu dokopal do prve zmage v elitnem motociklističnem razredu in prekinil 35-letno britansko sušo.

Cal Crutchlow je postal veliki zmagovalec razmočene dirke za VN Češke. Britanec je izkoristil nepredvidljive vremenske razmere in Veliki Britaniji privozil prvo zmago v elitnem razredu po 532 dirkah oziroma 35 letih. Zadnji Britanec, ki je zmagal na dirki najmočnejšega motociklističnega razreda, je bil Barry Sheene leta 1981.

''Zelo sem zadovlljen. Nekajkrat sem bil blizu, a nič ni boljšega od zmage. Zmagali smo na zahtevni dirki. Sprejel sem pravilno odločitev glede pnevmatik. Če sem izbral trdo zadnjo gumo, sem menil, da moram izbrati tudi trdo sprednjo. To je najboljši občutek na svetu,'' je povedal Crutchlow, ki je v sobotnih kvalifikacijah doživel grdo nesrečo.

''V soboto sem se moral opravičiti ekipi. Od motocikla ni ostalo nič, razen motor. Vse ostalo je bilo povsem uničeno in trdo smo delali, da smo ga pripravili. Vesel sem, da sem jim lahko poplačal,'' je povedal Britanec, ki je z zmago napredoval na 10. mesto skupnega seštevka v sezoni 2016.

Rossi: Nisem bil tako pogumen

Valentino Rossi je dirko končal kot drugi in znižal zaostanek za vodilnim Marcom Márquezom, ki je s tretjim mestom zadržal 53 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem.

''Prvih nekaj krogov je bilo katastrofalnih. Bil sem obupan in mislil sem, da sem spet naredil napako. Vsi so me prehitevali. Na žalost nismo uporabili trde sprednje gume, z mehko pa nisem imel najboljšega občutka. Nisem bil tako pogumen kot Cal,'' je povedal The Doctor.

Lorenzo žrtev pnevmatik

Osmoljenec dirke je bil aktualni svetovni prvak, ki je zaradi dvojne menjave motocikla dirko končal šele na 17. mestu in vpisal ničlo. ''Sedem krogov pred koncem mi je raztrgalo sprednjo gumo. Ko sem se ustavil, je bil poškodovani del na asfaltu. Guma je izgledala dobro. Šele ko so premaknili motocikel, so dojeli, da manjka velik del gume. Ekipa ni vedela, kaj se dogaja. Zato Ramon Forcada tudi ni razumel, zakaj sem želel zamenjati motocikel,'' je povedal Lorenzo, ki je z drugim postankom izgubil vse možnosti za osvojitev tolažilne točke. 

''Imel sem veliko smolo. Z mehko gumo nisem mogel končati dirke. Prepričan sem, da bi bil lahko tretji, morda celo drugi. Rossi je imel smolo v Mugellu, jaz pa v Brnu. To se ne bi smelo dogajati. Obraba je nekaj drugega, a ne bi smel izgubljati koščkov gume. Michelin se trudi po najboljših močeh, tega se zavedam. Rešili so težave s koščki zadnje gume za suho stezo, a tokrat se je težava pojavila na gumi za mokro stezo,'' je potožil španski dirkač.

 
Komentarjev 3
  • Dusan Kokalj 14:52 22.avgust 2016.

    Lorenzo za svoje neuspehe vedno krivi druge.Če ni prvi se kuja kot majhen otrok.Najbolje da se poslovi od GP in gleda Rosija in Markeza iz boksa.

  • Dusan Kokalj 14:51 22.avgust 2016.

    Lorenzo za svoje neuspehe vedno krivi druge.Če ni prvi se kuja kot majhen otrok.Najbolje da se poslovi od GP in gleda Rosija in Markeza iz boksa.

  • Žvižgač 12:34 22.avgust 2016.

    Jota je bil in bo ostal, ko je mokra steza pa naj raje gleda in se uči iz boksov.