Šport
25 ogledov

Pričakovano: Rossi k Ducatiju

Valentino Rossi in Jeremy Burgess ne bosta več sodelovala, saj se "The Doctor" s Žurnal24 main
O tem se čivkali že vrabci na strehi, zdaj pa smo končno dočakali tudi uradno potrditev. Devetkratni svetovni prvak Itailjan Valentino Rossi zapušča Yamaho in se seli k Ducatiju.

Prestop Valentina Rossija od Yamahe k Ducatiju je bil že nekaj časa javna skrivnost, ki so jo v nedeljo na uradni spletni strani potrdili pri italijanskem moštvu. Nekoliko kasneje so se odzvali tudi pri Yamahi in sporočili, da bodo po koncu sezone zaključili sedem letno sodelovanje z Italijanom. Rossi je že pred časom napovedal, da bo načrt za naslednjo sezono razkril po VN Češke v Brnu, Rossi je zasedel peto mesto, in to obljubo tudi izpolnil. No, sprva so jo izpolnili pri Ducatiju, a predvsem za italijanske ljubitelje motociklizma in tudi vse ostale to niti ni važno. Važno je le to, da bo "The Doctor" združil moči z Ducatijem, saj so se s tem številnim Italijanom uresničile sanje. Rossi je moštvu iz Bologne obljubil dveletno zvestobo. "Počaščeni smo, da lahko objavimo, da bo Valentino Rossi naš član od sezone 2011 dalje," so ob objavi novice zapisali pri Ducatiju.

"Prišel je trenutek, ko moraš poiskati nove izzive. Moje delo pri Yamahi je končano," je po čustvenem slovesu od Yamahe dejal Rossi, ki se seveda ni pozabil zahvaliti vsem, ki so kakorkoli sodelovali z njim. Tudi Japonci niso skoparili s pohvalami na račun Rossija. Lin Jarvis, šef Yamahe, je tako Rossiju v imenu vseh delavcev pri Yamahi izrazil iskreno zahvalo za čudovitih sedem let, ki so jih preživeli skupaj. "Na žalost se tudi najlepše ljubezenske romance enkrat končajo, a pustijo veliko lepih spominov, tako kot sva se jaz in moja M1 poljubila prvič na zelenici v Welkomu in me je pogledala direktno v oči in mi dejala 'ljubim te'," pa je še dodal Vale, ki bo do konca sezone seveda dirkal za Yamaho in se poskušal na najboljši možni način posloviti od Japoncev.

Rossiju je sedež pri rdečih izpraznil Avstralec Casey Stoner, ki se vrača k Hondi. Devetkratnemu svetovnemu prvaku pa bo družbo pri Ducatiju na drugem motociklu skoraj zagotovo delal Američan Nicky Hayden. Precej bolj pa je vprašljivo, če bo Rossiju k Ducatiju sledil tudi Jeremy Burgess, ki naj bi bil najbolj zaslužen za vse uspehe Italijana. Po do zdaj znanih informacijah tehnični direktor Yamahe o prestopu ne razmišlja in bo ostal zvest japonskemu gigantu. Medtem pa je praktično že jasno, da bo mesto Rossija pri tovarniški ekipi Yamahe zasedel Američan Ben Spies, ki v letošnji sezoni debitantski sezoni v razredu MotoGP vozi za Tech 3 Yamaho.

Rossi bo po končani letošnji sezoni torej zapustil Yamaho. Vale je bil Japoncem zvest sedem sezon. V tem času je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka v razredu MotoGP, zbral pa je kar 45 zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.