Šport
24 ogledov

"Prihaja izredno atraktivna ekipa"

ACH Volley Piacenza Liga prvakov dvorana Stožice Anže Petkovšek
Ljubitelji odbojke bodo lahko drevi v Stožicah (18.00) spremljali pravi spektakel. Zasedba ljubljanskega ACH Volleya bo v prvem krogu Lige prvakov gostila zvezdniško zasedbo Modene.

"Ekipa Modene je sestavljena iz samih svetovnih zvezdnikov odbojke. Italijani igrajo všečno in gledljivo odbojko, ki jo v brazilskem tonu dirigira eden boljših, če ne najboljši podajalec na svetu, Bruno Rezende," je v spoštljivem tonu o današnjih tekmecih iz Italije spregovoril izkušeni Matija Pleško.

"Ob Rezendeju v prvi postavi začenjajo tudi njegov reprezentančni kolega Lucas, ki igra na poziciji centralnega blokerja, italijanski reprezentant Piano, prav tako bloker. Na sprejemalskih mestih trener Lorenzetti rotira tri odlične sprejemalce N'gapeta, Petrića in Nikića. N'gapet je v tem trenutku najatraktivnejši igralec odbojke na svetu in hkrati evropski prvak in zmagovalec svetovne lige, Srba pa sta prav tako reprezentanta. Na korekciji odlično igra italijanski reprezentant Vettori, za dober sprejem in obrambne naloge pa skrbi Rossini, prav tako reprezentant Italije. Skratka v Ljubljano prihaja izredno atraktivna ekipa in bo prava paša za oči za vse gledalce," je dodal Pleško, ki ga očitno skupaj s soigralca čaka zelo težka naloga. 

Italijani imajo tremo

Ljubljančani v skupiniskem delu tekmovanja ciljajo na tretje mesto, medtem ko Modena računa na sam vrh, kar je pred sinočnjim treningom v Stožicah potrdil tudi Rezende: "Moram priznati, da imamo malce treme, saj Modena že vrsto let ni igrala v Ligi prvakov. Komaj čakamo, da se tekmovanje začne. Ljubljančanov nismo poznali dobro, a smo se na njihovo igro pripravili s pomočjo posnetkov. Predvsem smo bili pozorni na njihovo obrambo, ki je zelo kakovostna."

ACH Volley se lahko v dvobojih proti Modeni pohvali s polovišnim izkupičkom, saj so Ljubljančani leta 2007 slavili v izjemno napeti končnici zaključnega turnirja evropskega pokala TOP Teams, medtem ko so bili v sezoni 2011/12 v pripravljalnem obračunu boljši Italijani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.