Šport
0 ogledov

Prihajajo še boljše predstave

Žurnal24 main
Napadalec Tilie Olimpije Boštjan Goličič je bil izbran za najboljšega mladega igralca lige Ebel v oktobru. Dvajsetletni hokejist je do zdaj v zelenem dresu odigral 20 tekem in zbral pet točk (gol in štiri podaje).
Vsekakor pa je moja velika želja, da bi za člansko izbrano vrsto igral tudi na svetovnem prvenstvu divizije I. Še zlasti, ker bo v Ljubljani, kjer nam bo domače občinstvo pomagalo do ponovne uvrstitve med elito.
Boštjan Goličič

Čaka vas tekma z Beljakom. Kaj pričakujete?
Zmago. Upam, da bomo igrali tako kot pred odmorom. Dobro smo se odpočili in pripravili na nadaljevanje sezone. Verjamem, da bomo začeli z zmago. Po zadnjih tekmah smo zelo samozavestni.

Bili ste najboljši mladi igralec lige Ebel v oktobru ...
Očitno me veliko ljudi podpira in je zadovoljnih z mojo igro. Verjetno sem zaradi tega prejel toliko glasov (9.715 glasov; op. p.). Vedno pa se da narediti še kaj več. Sam pričakujem še boljše predstave. Tako moje kot tudi celotne ekipe.

Predhodni dve sezoni ste prebili v Kanadi pri ekipi Calgary Hitmen.
Očitno se vam ni bilo težko spet navaditi na evropski način igranja ...
Ledena ploskev je tu v Evropi večja, zato je tudi prostora nekaj več. Zdaj igram s precej bolj izkušenimi hokejisti, ki so bolje fizično in tudi psihično pripravljeni. Evropski način igre je res nekoliko drugačen. Je bolj tehnično dovršen. Nisem imel nobenih težav s privajanjem, saj sem že prej tako igral. Igram doma in v ekipo sem se zelo hitro vklopil. Soigralci so mi vso reč precej olajšali. Tudi trener je Severnoameričan, zato sem navajen na takšen način igranja.

Zdaj igram s precej bolj izkušenimi hokejisti, ki so bolje fizično in tudi psihično pripravljeni. Evropski način igre je res nekoliko drugačen. Je bolj tehnično dovršen.
Boštjan Goličič

Je lepo igrati v istem klubu kot starejši brat Jurij?
Zelo. To je ena boljših reči, ki se mi je zgodila v hokeju. Nisem pričakoval, da bom kdaj igral z njim in to je resnično lepa izkušnja zame.  

Konec minulega tedna ste zaigrali tudi za člansko reprezentanco na turnirju na Madžarskem ...
Na Madžarskem smo zanesljivo zmagali in tudi to je lepa popotnica za naprej. Vsekakor pa je moja velika želja, da bi za člansko izbrano vrsto igral tudi na svetovnem prvenstvu divizije I. Še zlasti, ker bo v Ljubljani, kjer nam bo domače občinstvo pomagalo do ponovne uvrstitve med elito. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.