Šport
3 ogledov

Prihajajoči konec tedna brez Ilke Štuhec

Ilka Štuhec Lake Louise smuk Profimedias
Ob koncu tedna se znova obetajo nove preizkušnje svetovnega pokala v alpskem smučanju v veleslalomu in slalomu.

Na novih tekmah svetovnega pokala alpskih smučarjev v Val d'Iseru, ki je preizkušnje za moške gostil že minuli vikend, a na drugi progi, bo imela Slovenija dva predstavnika. Sobotna veleslalomska in nedeljska slalomska tekma bosta potekali na progi Bellevarde, med nastopajočimi na obeh preizkušnjah pa bosta tudi Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Kranjec bo skušal po odličnem veleslalomskem startu v sezono, ki mu je uspel v avstrijskem Söldnu, popraviti vtis izpred nekaj dni, ko je v Franciji v drugi vožnji odstopil, Hadalin, ki je že nastopil na slalomu v Leviju, pa bo lovil svoje prve letošnje točke. Uvodni vožnji obeh preizkušenj se bosta začeli ob 9.30, finalni pa sledita ob 12.30.

Na štartu pet Slovenk

Najboljše smučarke sveta bodo nadaljevale s tekmami v italijanskem Sestrieru, kjer bosta v soboto in nedeljo na sporedu veleslalom in slalom. Barve Slovenije bodo najprej branile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Ana Bucik, poleg slednje pa bo na slalomu nastopila še Maruša Ferk.

Ko je ekipa prišla iz Killingtona, je v Sloveniji samo prespala in takoj odšla na treninge v Sestriere, kjer so odlični pogoji. Priprave so potekale na progi vzporedno s tisto, na kateri bodo potekale tekme, podlaga pa je polita z vodo in naj bi bila zelo podobna tisti, na kateri se bodo odvijali boji za stopničke.

Trener pričakuje nadgradnjo

Dekleta so dobro pripravljena, glavni trener ženske ekipe Denis Šteharnik pa pričakuje nadgradnjo predstav iz ZDA: "Vsaka tekmovalka lahko poseže še po kakšnem mestu višje. Malo več pričakujem od Katarine, da se končno uvrsti med 30. Tina v Killingtonu sicer ni imela rezultata, je pa v zelo dobri formi, tako da, če bo šlo vse tako kot mora, lahko pride do vrhunskega rezultata. Smuča perfektno in to mora pokazati tudi na tekmi."

Na startu veleslaloma v Sestrieru še ne bo nove slovenske junakinje Ilke Štuhec, presenetljive zmagovalke dveh smukov v Lake Louisu. Specialistka za hitre discipline Štuhčeva je sicer napovedala, da se želi v tej sezoni preizkusiti tudi v veleslalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.