Šport
22 ogledov

Prihod Kozmusa v Brežice praznik za someščane

Kozmus v rodnih brežicah
1/4
Ekipa Primoža Kozmusa
Včeraj se je s 14. svetovnega prvenstva v domovino vrnil naš najboljši atlet, ki je na SP v Moskvi znova potrdil, da sodi med najboljše metalce kladiva na svetu.

Na Brniku so ga pričakali navijači iz domačih Brežic ter drugi podporniki in ljubitelji atletike, ki so že ob Primoževem prihodu na domača tla pripravili glasen sprejem s petjem in rajanjem. V družbi družine, prijateljev in navijačev se je nato Kozmus odpravil v rodne Brežice, kjer so mu someščani znova pripravili tradicionalni sprejem.

Na sprejemu so Primoža ter njegovega kondicijskega trenerja Primoža Četrtiča najprej pozdravili gostitelj prireditve, župan Ivan Molan, predsednik Atletske zveze Slovenije, Gregor Benčina, direktor Atletske zveze Slovenije, Boris Mikuš, ter predsednik Atletskega kluba Brežice Ivan Kostevc.

Primož se je zahvalil someščanom za vnovičen sprejem in vzpodbudo na njegovem petem nastopu na svetovnih prvenstvih, župan Molan pa je poudaril, da so Brežice ponosne na svojega šampiona ter da si je s svojim vrhunskim nastopom zaslužil vso podporo svojih someščanov. Predsednik AZS  je poudaril, da je Primož v letošnji sezoni poleg nove vrhunske uvrstitve na SP s uspešno opravil tudi drugi letošnji izziv ter cilj slovenske atletike – uvrstitev v prvo Evropsko atletsko ligo, h kateri je pripomogel ne le z uspešnim nastopom, temveč tudi s svojim pozitivnim pristopom in zgledom za druge.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.