Šport
17 ogledov

Priigral pol milijona. A ne bi smel!

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Rekordni turnir Sunday Million dobil črno piko. Kar je bilo sprva videti kot pravljica, se je za nekega nizozemskega pokeraša zdaj sprevrglo v pravo nočno moro. Ostal je brez pol milijona evrov.

Po koncu rekordnega turnirja Sunday Million, ki se je zaključil v ponedeljek, so namreč pri PokerStarsih ugotovili, da četrtouvrščeni igralec "zeurrr", ki se je na turnir prebil prek enega od najcenejših satelitov, sploh ne izpolnjuje pogojev za igranje na njihovih mizah. Da je celotna zadeva še bolj sumljiva, pa je poskrbel kar njegov oče, ki je naknadno priznal, da je v resnici s sinovim računom igral prav on. Sam peti jubilejni turnir Sunday Million se za igralca, ki na Starsih igra pod vzdevkom "zeurrr", skorajda ne bi mogel razplesti bolje. Nizozemec je namreč v skorajda 14 urah igre uspel ugnati nekaj manj kot 60 tisoč nasprotnikov, kar ga je pripeljalo vse do končnega četrtega mesta in pripadajočih 518.402 $ nagrade. A kot se je izkazalo kasneje, je bila pot do te uvrstitve pravzaprav lažji del celotne zgodbe.

Kot je namreč v navadi po osvojeni tako veliki količini denarja, so morali organizatorji turnirja, še preden bi lahko izplačali nagrado, preveriti istovetnost vsakega prejemnika nagrad. Tu pa so stvari šele postale zanimive. Odgovorni pri največji spletni poker sobi na svetu so namreč kaj hitro ugotovili, da se določene stvari, povezane z računom uporabnika "zeurrr", ne ujemajo. Lastnik tega računa naj bi bil namreč 19-letni Nizozemec Jimmy Jonker, vendar je že kratka preiskava pokazala, da Jimmy v resnici sploh še ni polnoleten, saj šteje šele 17 let. A to naj bi bilo nemogoče, saj mladoletni Jimmy ne bi smel niti odpreti svojega računa, kaj šele, da bi lahko nastopal na tem turnirju.

Da bi zadevi prišli do dna, so predstavniki PokerStarsove nizozemske izpostave srečnega dobitnika več kot pol milijona dolarjev poklicali na dom. Tu pa se je zgodba še dodatno zapletla, saj se je na telefon javil Jimmyev 47-letni oče Jon Jonker, ki je predstavnikom povedal, da je bil pravzaprav on tisti, ki je pretekli konec tedna igral na turnirju Sunday Million. Starejši od Jonkerjev sicer ni zanikal, da je igral pod sinovim imenom, a naj bi za fantastično predstavo, ki mu je prinesla dobrih 500.000 $, vendarle stal on.

Za piko na i je Jon, kot so odkrili predstavniki portala mpcpoker.com, le nekaj ur zatem spremenil tudi sinov Twitter račun, ki zdaj pravi, da je njegov pravi lastnik v resnici Jon Jonker. Ob vseh nejasnostih, ki torej obkrožajo celoten primer, je pravzaprav edina stvar, ki je jasna kot beli dan, da noben predstavnik družine Jonker ne bo videl niti beliča od priigranega denarja na turnirju Sunday Million. Ne glede na to, ali si je denar priigral mladoletni Jimmy, ali pa je to res storil njegov oče, je namreč jasno da je v tem primeru prišlo do kršenja PokerStarsovih pravil. To pa daje spletni poker sobi pravico, da igralcu podeli dosmrtno prepoved igranja na njihovih mizah, denar pa lahko obdrži ali pa ga po nekem lastnem ključu razdeli med uporabnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.