Šport
115 ogledov

Prijateljema bo odštel 4000 € na mesec

Veli-Matti Savinainen EPA
Finski hokejist Veli-Matti Savinainen je svojima prijateljema v zameno za družbo v Rusiji obljubil 2000 evrov mesečne plače.

Finski hokejist Veli-Matti Savinainen je podpisal pogodbo z rusko Jugro. Iznajdljivi Finec se je bal samote, zato je v Rusijo povabil dva prijatelja in jima v zameno za družbo ponudil 2000 evrov mesečne plače.

''Eden je takoj pristal, drugi pa je nekoliko razmislil. Denar? V Jugri zaslužim sedemkrat toliko kot na Finskem,'' je povedal Savinainen.

Ko je podpisal pogodbo z ruskim klubom, je imel samo eno zahtevo - s seboj bo pripeljal prijatelje. ''Vem, da je to malo čudno, a v Sibiriji je človek hitro osamljen. Nimam žene ali dekleta in porodila se mi je dobra ideja. Klub ni imel nič proti, rekli so, da je važna le moja sreča. Nekateri finski kolegi so mi povedali, da bi naredili enako, če bi podpisali s klubom iz Sibirije,'' je povedal 27-letnik in dodal, da s prijateljema, ki sta pustila službi na Finskem, ne bodo hodili po zabavah. ''To je vas. Igrali bomo igrice, jedli in se pogovarjali,'' je dejal Savinainen, ki bo samo za prijatelja mesečno zapravil kar štiri tisočake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.