Šport
65 ogledov

Primarni cilj je finančna stabilizacija

Tatran prešov Gorenje Velenje Gorenje Velenje/Facebook
Rokometaši velenjskega Gorenja bodo po izpadu iz kvalifikacij za nastop v evropski ligi prvakov v slovaškem Prešovu, ko so izgubili proti domačemu Tatranu z 21:23 (10:12), sezono nadaljevali v 3. krogu pokala EHF.

Čeprav brez vstopnice za ligo prvakov v rokometnem klubu Gorenje Velenje pozitivno gledajo v prihodnost. Na kvalifikacijskem turnirju za vstop v ligo prvakov na Slovaškem sta jih na poti do cilja čakali izjemno zahtevni oviri - finski Riihimaki Cocks ter slovaški Tatran Prešov.

Z zelo solidnimi Finci so ose z rezultatom 28:25 dobro opravile prvi del naloge, nato pa si v nedeljskem finalu proti gostiteljem ob neučinkovitem napadu žal niso zmogle zagotoviti preboja v elito stare celine.

To pomeni, da bodo Velenjčani evropsko sezono nadaljevali v pokala EHF. Ob tem bodo igrali tudi v regionalni ligi SEHA, končnici državnega prvenstva in pokalu Slovenije.

"Primarni cilj in načrt velenjskega kluba ostajata finančna sanacija in stabilizacija v naslednjih sezonah. Tako smo z generalnim sponzorjem, podjetjem Gorenje d.d., podpisali pogodbo vse do leta 2020, zavoljo dolgov iz preteklosti pa morali proračun članskega moštva v primerjavi s sezono 2015/16 zmanjšati za dobrih 15 odstotkov. A le s preudarnim poslovanjem lahko klub znova zadiha s polnimi pljuči. Poleg finančne sanacije kluba smo sprejeli tudi strategijo delovanja do leta 2020, katere glavne točke so prestrukturiranje RK Gorenje Velenje v produkcijski center, odplačilo vseh dolgov, nadaljnji razvoj članske ekipe z željo, da bo v Sloveniji v obeh tekmovanjih konkurirala za vrh, v Evropi pa bila v igri za ligo prvakov ali resno mešala štrene v pokalu EHF ter si čim več izkušenj nabirala v ligi SEHA," je misli po izpadu iz lige prvakov strnil predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža, sicer direktor Gorenje Servisa.

"Osnova in temelj vsakega dobrega kluba so mladi in v velenjskem rokometnem klubu se tega dobo zavedamo. Zato se bomo v prihajajoči sezoni še bolj potrudili, da našemu podmladku zagotovimo ustrezne pogoje za kakovostne treninge ter podporo in motivacijo za igranje rokometa. Pokazatelj želje, da želimo čim več sredstev vložiti v mladinski pogon šaleškega kluba, je tudi dejstvo, da smo selekcije mlajših kategorij dolgoročno okrepili s trenerjema Klemnom Luzarjem, ki je s to sezono prevzel vodenje mladinske ekipe, in Tomažem Juršičem, ki je prevzel vlogo koordinatorja mlajših selekcij ter trenerja starejših dečkov. Z nekaj mladimi talenti in z željo, da na daljši rok zgradimo ekipo z ogrodjem igralcev iz Velenja in okolice, okrepljeno s kakšnim izkušenim rokometašem ter morebiti s kakšnim tujim igralcem na deficitarnih igralnih mestih, smo podpisali tudi pogodbi z mladimi Filipom Banfrom, Tadejem Mazejem, Miljanom Vujovićem, Husejinom Haseljićem in Urbanom Starcem," pa je predsednik slovenskih podprvakov za konec poudaril še vse večji pomen, ki ga vodstvo kluba namenja lastni produkciji mladih rokometašev.

Za razširitev baze mladih rokometašev je Gorenje Velenje ob koncu pretekle sezone sklenilo tudi novo sodelovanje s Sebastjanom Sovičem, nekdanjim igralcem, ki po koncu uspešne igralske kariere deluje kot rokometni trener. Odslej bo tako Rokometna šola Sebastjan Sovič z rokometnim klubom Gorenje Velenje povezana vsaj do konca sezone 2018/19, a z željo, da bi sodelovanje postalo stalno.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.