Šport
162 ogledov

Primož Roglič: Zmagal brez števca, bidona in z rezervnim kolesom

Primož Roglič EPA
Primož Roglič je kot prvi Slovenec včeraj zmagal na kronometru na Giru. Dramo med tekmo je popisal na svojem blogu.

"Skorajda ne morem verjeti, da je to Giro d'Italia in da sem danes jaz na odru za zmagovalce. Dan se ni dobro začel, ob 9-ih sem šel na ogled proge, 'fajn' je deževalo, tisti zadnji U ovinek pred ciljem pa me tudi ni navdušil. Standardno ogrevanje in procedure pred startom, pa je hitro ura 13:20. Grem na start, samo še dve minuti pa bo. Komisar na rampi je meril moje kolo, ko reče da je predolgo??! KAJ?! Kot vedno v takih momentih, nobenega našega nikjer. Najdem enega direktorja, iz avta daje rezervno kolo, na start pridem 20 sekund preden me spustijo," je zapis na blogu začel 26-letnik.

Sedež prenizek, brez bidona, odletel števec

"Vmes ugotavljam, sedež je prenizek, nimam bidona, preklinjam, preklinjam. Res nimaš sreče Rogla, si mislim. V tistem trenutku tam sem želel samo preživeti skozi ovinke, pa bo kar bo. Na približno desetem kilometru proge mi z balance odleti števec, krilim in poskušam dopovedati spremljevalnemu vozilu, kaj se dogaja, a ne zgodi se nič. Nič, pa zgleda res nimam sreče. Vso pot sem moral odpeljati brez bidona in brez števca, jezen, gledal table za kilometre, zelo počasi v ovinke. Na klanec sem se dobro počutil, pa sem sklenil, da brez števca moram pač iti ful gas," je dogajanje na kolesu in cesti opisoval Zasavec, ki je imel nedeljo še kako pestro - tudi zaradi vseh opisanih prigod.

"Na koncu sem se tako matral, da se mi je zdelo da ročke na kolesu ne bodo zdržale. Hin! Bil sem dovolj hiter, da sem ušel hudemu dežju, super. Čakanje je bilo sicer dolgo in stresno, a takrat sem že naredil, kar pač sem in izkazalo se je, da sem dobro naredil, haha. To je bil najdaljši kronometer v mojem življenju, me sploh ne moti, da sem na vrhu, sploh po nevšečnem padcu prejšnjo nedeljo. Danes sem vesel, ker se je borba do konca ponovno izkazala za pravilno odločitev, na srečo je prost dan, plan za prihodnje dni pa ostaja enak - borba, borba, borba!" je zaključeval zapis Roglič, nato za konec prilepil še fotografijo sebe na gorskem kolesu, ko s skremženim izrazom na obrazu poganja pedala v klanec.

Pred leti začel s sposojenim kolesom

"Hvala vsem za čestitke, pa še nekaj; par let nazaj sem takole startal enega izmed svojih prvih rekreativnih vzponov, s sposojenim gorskim kolesom. Na nek način se je začela moja kolesarska pot in 'extra kulsko' je videti, kaj fascinantnega ti življenje ponudi na poti, če le greš pogumno. Zdaj imam vsekakor boljšo opremo, haha! Slišmo!" je zaključil nekdanji smučarski skakalec, zdaj pa vrhunski kolesar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.