Šport
85 ogledov

Pripeljali biser slovenskega rokometa

Tjaša Stanko RZS
Rokometni klub Krim Mercator je v svoje vrste za prihodnji sezoni pripeljal novo pomembno okrepitev. Ekipo Uroša Bregarja bo poleti okrepila 19-letna slovenska reprezentantka Tjaša Stanko, v tej sezoni članica prvoligaša iz Zagorja.

"Za Tjašo vsi v slovenskem rokometu vemo, da je izredno perspektivna igralka. V naš klub smo jo želeli pripeljati že pred dobrima dvema letoma. Tedaj se nam želja ni izpolnila, danes pač. Izredno sem vesel, da se je odločila, da se pridruži naši ekipi. Po pogovoru je sklenila, da je Krim Mercator v tem trenutku zanjo najbolj primeren klub, saj veliko poudarka namenjamo napredku mladih igralk. Verjamem, da se bo ob dejstvu, da bo v prihodnji sezoni naša zunanja linija precej mlajša, zlahka vklopila v novo sredino," je o novi okrepitvi dejal trener Krima Mercatorja Uroš Bregar.

Tjaša Stanko se je z rokometom začela spoznavati v prvem razredu osnovne šole, kasneje pa obenem začela trenirati še atletiko. Med mlajšimi mladinkami je postala državna prvakinja v metu kopja in diska ter suvanju krogle, dobri rezultati pa so jo popeljali tudi do nastopa na olimpijskih igrah mladih leta 2014 v Nandžingu na Kitajskem.

Kmalu za tem je prišla do razpotja, saj se je morala odločiti le za eno športno panogo. Na koncu je izbrala rokomet. Istega leta se je Mariborčanka pridružila zasavskemu klubu, četudi je imela na voljo kar nekaj ostalih ponudb, tudi Krimovo. V minuli sezoni je za Zagorje na 18 tekmah dosegla 115 golov, odlične igre pa kaže tudi v tej sezoni, saj je za 15 zmag Zagorjank na 18 obračunih prispevala že 138 golov, s čimer je trenutno druga najboljša strelka prvoligaške druščine.

Obetavna rokometašica je kljub mladosti v zadnjih letih del slovenske članske reprezentance. Na povabilo tedanje selektorke Marte Bon je na pripravah prvič sodelovala že leta 2015. V dresu z državnim grbom je nastopila tudi na zadnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in na treh tekmah dosegla šest zadetkov.

Pred prihodom nadarjene slovenske rokometašice je Krim Mercator v tem tednu v svoje vrste že vrnil nekdanjo kapetanko Tamaro Mavsar, ki v tej sezoni igra pri skopskem Vardarju, pred tem pa sta prav tako dvoletno zvestobo klubu obljubili Črnogorka Jelena Despotović in Ukrajinka Olga Perederij. Sodelovanje s klubom so v preteklih tednih podaljšali trener Bregar ter štiri pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren, kapetanka Miša Marinček in Hrvatica Aneta Benko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.