Šport
17 ogledov

Priprave v številkah in fotografijah

"Ko bomo prišli iz skupine naprej, bomo vsi še bolj motivirani in se potrudili t
1/42
Žurnal24 main
Kolikokrat so Slovenci v pripravah na svetovno prvenstvo zmagali? Kdo je strelsko izstopal? Kdo je igral največ? Odgovore najdete v spodnjem članku, galerija pa prinaša kronologijo dejavnosti v pripravah.

 

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred svetovnim prvenstvom v Turčiji odigrala kar 15 tekem. Nasprotniki so bili po dvakrat Makedonija, Avstralija, Srbija in Španija, nato pa še Iran, Kitajska, Litva, Nova Zelandija, Rusija, Grčija in Kanada. Padle so Kanada, enkrat Avstralija, Rusija, Kitajska, Iran in enkrat Makedonija. Z največjo razliko je Slovenija ugnala Iran – za 33 točk, najvišje pa je izgubila proti Grčiji – za 24 točk. Petkrat je Slovenija izgubila za sedem točk ali manj.

Najboljši strelec Slovenije je bil Goran Dragić, čeprav je bil po minutaži šele tretji košarkar (24,4 minute) ekipe. Odigral je 12 tekem in dosegal povprečno 13 točk. Sledita mu Sani Bečirović in Boštjan Nachbar s po 12 točkami. Selektorjev sin je 10 tekmah odigral povprečno 21,4 minute. Nachbar pa v devetih tekmah 27,8 minute. Obilno minutažo je imel tudi Jaka Lakovič, ki je bil v 11 tekmah na parketu povprečno največ, 27,9 minute. V tem času je dosegel 9,3 točke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.