Šport
27 ogledov

"Pripravite se na starega sovražnika"

Cesar se razvija v branilca najvišjega formata. Ustrašil se ni niti Rooneyja. (F Žurnal24 main
Angleški mediji se že napihujejo pred tekmo osmine finala svojih z Nemci. "Moralo je priti do tega dvoboja. Od trenutka, ko je Beckenbauer odprl usta," pišejo v časniku Telegraph.

Z veseljem jih bomo premagali.
Wayne Rooney
"Pripravite se: nemški vojni stroj – stari sovražnik se je prebil v osmino finala," je po zmagi Anglije nad Slovenijo (1:0) na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki zapisal časnik The Sun in že nakazal, v kakšnih tonih bodo mediji napovedovali enega od klasičnih evropskih dvobojev, ki se bo zgodil na prvenstvu. "Özilov strel poskrbel za sanjski dvoboj," je mamljiv zapis Daily Maila, Independent pričakuje "dvoboj, ob katerem se pocedijo sline".

Angleški napadalec Wayne Rooney, ki je moral na sredini odločilni tekmi proti Sloveniji predčasno z igrišča, naj bi imel težave s poškodbo gležnja. "Moj gleženj bo za tekmo z Nemčijo že pozdravljen," je 24-letnik dan po tekmi miril angleške medije.
"Moramo sicer počakati na mnenje zdravnikov, a sam menim, da ne gre za nič hujšega in da bo Wayne proti Nemcem lahko zaigral," je dejal selektor Capello in dodal: "Zaradi poškodbe tudi ni tako dobro igral."

Predvsem angleški časniki so po preboju v osmino finala že nekoliko pozabili na slab začetek Angležev na mundialu. Ob zmagi nad Slovenijo so se dan po tekmi že osredotočili na obračun z Nemci in pri Telegraphu so se, raje kot svojih slabih iger, spomnili ostrih kritik Franza Beckenbauerja na račun angleške reprezentance in trenerja Fabia Capella. "Moralo je priti do tega dvoboja. Od trenutka, ko je Beckenbauer odprl usta," je zapisal časnik.

Angleže pa je dobro razgrel tudi nesojeni kapetan nemške reprezentance, poškodovani Michael Ballack, ki je v kolumni po neuspešnem startu Angležev zapisal, da je moštvo obremenjeno zaradi niza neuspehov na velikih turnirjih. Angleški zvezdnik Wayne Rooney mu je takoj nato odvrnil, da se že veseli dvoboja z Nemci: "Z veseljem jih bomo premagali."

Tudi številni nemški mediji menijo, da se zdaj SP šele začenja. "Vesel sem tekme z Anglijo. To bo spet posebna tekma. Dvoboj živi od zgodovine in naših srečanj," je po napredovanju v osmino finala pristavil nemški selektor Joachim Löw. Tega dan po tekmi bolj skrbi, ali bo Bastian Schweinsteiger okreval po lažji poškodbi in ali bo nared za tekmo. Pomočnik selektorja Hansi Flick je sporočil, da je premalo časa, a upanje za njegov nastop v dresu elfa ostaja. In če je Flick precej v dvomih glede nastopa Schweinsteigerja, pa zdravniki menijo, da obstajajo dobre možnosti za njegov nastop. Poleg Schweinsteigerja je vprašljiv tudi nastop Jeroma Boatenga, saj si je na sredini tekmi proti Gani (1:0) poškodoval mečno mišico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.