Šport
21 ogledov

"Pripravljena, da zmagam grand slam"

"Borim se za vsako točko," odločno pove Caroline Wozniacki. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ima težave z gležnjem, ta teden jo je skoraj premagala Polona Hercog, a tretja igralka sveta Caroline Wozniacki ostaja odločena, da na igriščih Roland Garrosa napade za svoj prvi grand slam.
Carolinin oče Piotr je Poljak in je igral nogomet, zdaj pa je njen trener. Njena mama Danka Anna je bila igralka odbojke (za poljsko reprezentanco). Za tenis jo je navdušil brat Patrik, ki je sam sicer kot oče nogometaš. "Brez očeta in podpore celotne družine ne bi bila, kjer sem danes," pove Caroline, ki je tudi sama velika navdušenka nad nogometom. Navija za Liverpool, občuduje pa Fernanda Torresa.

Stara je 19 let. Prihaja z Danske in je ena najboljših tenisačic zadnjega leta. Na lestvici WTA zaostaja le za sestrama Sereno in Venus Williams (bila je tudi že številka 2). Aprila si je na turnirju v Charlestonu zvila gleženj. Poškodba jo še naprej ovira pri igranju, a cilji zato niso nič manjši. "Po naravi sem borka. Borim se za vsako točko. Na zadnjem dvoboju sem le še sem in tja čutila bolečine v gležnju. Poškodba ni resna in zato sem prepričana, da bom dobro pripravljena za OP Francije," je v Varšavi, kjer jo je v torek skoraj premagala Slovenka Polona Hercog, pripovedovala nova ljubljenka moškega dela občinstva. Dan kasneje je predala dvoboj četrtfinala s Kitajko Zheng Jie.

Wozniackijeva je dobila že sedem turnirjev WTA, na grand slamih pa je njen največji uspeh finale na lanskem OP ZDA. "Čutim, da sem pripravljena, da zmagam grand slam. Mislim, da sem dosegla že veliko dobrih rezultatov in premagala številne igralke iz prve deseterice. Ja, res se počutim pripravljeno," je odločena Danka, pa čeprav peščena igrišča niso njena najljubša. Tako je prejšnji teden na močnem turnirju v Madridu izpadla že v drugem kolu proti Aljoni Bondarenko. Je zmaga v Parizu torej sploh realna? "To je moj cilj. Zadovoljna sem bila s svojimi igrami v Ameriki, nato me je poškodba res ustavila. Res je, da raje igram na trdi podlagi, a mislim, da sem lahko dobra tudi na pesku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.