Šport
35 ogledov

Prirediteljem ni preostalo drugega

Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Anže Petkovšek
Prva vožnja veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori se je začela ob 10. uri, kot je bilo načrtovano, a z nižjega starta - pod začetno strmino - od sprva predvidenega.

Prirediteljem domačega tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori jo je tik pred začetkom prve od treh tekem v tehničnih disciplinah zagodlo vreme z obilno pošiljko snega. Okrepljene ekipe so tudi ponoči še odstranjevale sneg in skušale čim bolje pripraviti progo. A v zgornjem delu vitranške strmine snežne podlage ni bilo mogoče dovolj dobro in tako hitro v nekaj urah utrditi, da bi lahko bila proga varna in bi bili pogoji enakovredni za vse tekmovalce.

Vodstvo tekmovanja se je zato odločilo, da bo znižalo start. Alpski smučarji bodo deveti veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni začeli s starta veleslaloma za evropski pokal, pod začetno strmino.

Začetek prve vožnje odpadlega veleslaloma iz Garmisch-Partenkirchna bo po načrtih sicer ob 10. uri. V soboto in nedeljo sta v Kranjski Gori na sporedu še veleslalom in slalom za 55. pokal Vitranc.

Hirscherju številka ena, Kranjcu 27

Startno številko ena bo nosil vodilni alpski smučar v tej sezoni ter vodilni veleslalomist Marcel Hirscher. Zmagovalec zadnjih treh veleslalomov Francoz Alexis Pinturault, ki je lani na veleslalomu za pokal Vitranc za svojo prvo kranjskogorsko zmago ugnal Avstrijca, ima startno številko 3.

Na startu bo šest Slovencev. Največ možnosti ima glede na startno številko Žan Kranjec. Prvi slovenski veleslalomist, edini z osvojenimi točkami v tej disciplini v letošnji sezoni, in glavni adut na tekmi bo startal kot 27. Preostala peterica, Klemen Kosi, Martin Čater, Mišel Žerak, Jakob Špik in Žan Grošelj, ima startne številke od 67 do 73. Na startu je 77 tekmovalcev iz 20 držav.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.