Šport
6 ogledov

Prireditelji OI v Riu pred velikimi izzivi

olimpijske igre rio de janeiro 2016 gradbišče delavci
1/11
EPA
Do poletnih olimpijskih iger, ki bodo od 5. do 21. avgusta 2016 v Rio de Janieru, je še več kot leto dni, prireditelji pa se soočajo z vse večjimi težavami in tudi stavko gradbenih delavcev.

Na gradbiščih olimpijskih iger v Rio de Janieru se je za stavko odločilo 70 odstotkov od približno 12 tisoč delavcev, ki zahtevajo višje plače. Če se spor ne bo v kratkem razrešil, bi to lahko še kako vplivalo na dokončanje številnih športnih objektov, ki jih morajo do začetka olimpijskih iger še zgraditi.

Eden od objektov, ki jih še morajo zgraditi, je tudi morski park Julio Deloamare, kjer bi morala potekati del tekmovanja v vaterpolu, vendar se zapleta pri denarju, saj je objekt ocenjen na 20 milijonov ameriških dolarjev, česar pa nihče ne želi pokriti. Zato prireditelji že načrtujejo, da bi tekmovanja v vaterpolu preselili na drugo prizorišče. Razmišljajo o olimpijskem parku, kjer bodo potekala tekmovanja v plavanju in skokih v vodo.

Veliko pritožb je glede prizorišča tekmovanj prišlo s strani jadralcev, predvsem se to nanaša na onesnaženost zaliva Guanabara, poleg tega pa so v njem tudi neprijetne vonjave. Prireditelji zagotavljajo, da bodo to uredili in da ni nobenih možnosti, da bi spremenili regatno polje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.