Šport
8 ogledov

Prišel je čas za maščevanje

Aleksander Ovečkin (desno) bi z zlatom na svetovnem prvenstvu rešil letošnjo sez Žurnal24 main
V četrtek bodo na svetovnem prvenstvu elitne divizije na sporedu četrtfinalni boji. V poslastici med Rusi in Kanadčani se bo zbornaja komanda poskušala maščevati javorjevim listom za poraz na OI.
Nisem osvojil zlate kolajne na olimpijskih igrah, izpadel sem v končnici lige NHL. Sezono mi lahko reši le zlato na svetovnem prvenstvu. Goreče se želim maščevati Kanadčanom.
Aleksander Ovečkin

Po bojih v predtekmovanju se bodo v četrtek na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Nemčiji začeli izločilni boji. V četrtfinalu bomo videli kar nekaj napetih in zanimivih obračunov. Finci se bodo pomerili s Čehi, Švedi z Danci, Švicarji z domačini. V poslastici četrtfinala pa se bosta udarili Rusija in Kanada.

Ruski hokejisti na čelu s prvim zvezdnikom prvenstva Aleksandrom Ovečkinom se Kanadčanom želijo maščevati za boleč poraz v četrtfinalu letošnjih olimpijskih iger v Vancouvru. V Kanado sta obe reprezentanci prišli z željo po zlati kolajni. Velika tekmeca sta se srečala že v četrtfinalu, kjer so Kanadčani povsem razbili Ruse s 7:3, nato pa šli vse do konca in na koncu tudi osvojili zlato olimpijsko kolajno. Ruska javnost enostavno ni mogla verjeti, da se je njihova reprezentanca v domovino vrnila brez odličja. Zdaj pa je po besedah ruskih reprezentantov prišel čas za maščevanje. Kanadčani v Nemčiji igrajo z veliko slabšo postavo, medtem ko imajo Rusi praktično enako postavo kot na olimpijskih igrah.

"Nisem osvojil zlate kolajne na olimpijskih igrah, izpadel sem v končnici lige NHL. Sezono mi lahko reši le zlato na svetovnem prvenstvu. Goreče se želim maščevati Kanadčanom,“ je pred četrtkovim četrtfinalnim obračunom dejal Aleksander Ovečkin.

Svetovno prvenstvo elitne divizije, četrtfinalni pari:

Četrtek ob 16.15:

Finska – Češka
Švedska – Danska

Ob 20.15:

Rusija – Kanada
Švica – Nemčija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.