Šport
8 ogledov

Prišel, videl, petkrat zmagal

Rogla Petter Northug
1/4
Žurnal24 main
Po sobotni zmagi v sprintu je tudi v nedeljo na Rogli slavil Petter Northug, ki mu očitno slovenski teren zelo ustreza. Preberite si pogovor z norveškim smučarjem tekačem.

23-letni Petter Northug, ki je izjemno priljubljen med Norvežani oziroma bolje rečeno – Norvežankami, se je med tekmo držal v ospredju, a pretirane želje po osvojitivi bonus točk ni pokazal. Kot je dejal po tekmi, je bil malo utrujen po včerajšnjem šprintu. Čeprav je imel dober občutek, je zadnji krog (moški so tekli 12 krogov po 2,5 km) zelo trpel. "Čudovito je biti spet prvi," je dejal. Dodal je, da je morda Rogla s tem postala tudi njegov srečen kraj. Enako bi lahko rekel za Slovenijo, saj tu še nikoli ni doživel poraza – pred tremi leti je namreč osvojil tri naslove mladinskega svetovnega prvaka v Medvodah, zdaj pa je s tekmeci pometel tudi v članski konkurenci.

To leto ste trenirali tudi s slovensko ekipo.
Živim v bližini trenerja, ki skrbi za slovensko ekipo U-23. Letos so imeli dva trening kampa v mojem kraju. Ker sem bil poleti večinoma doma, sem treniral kar z njimi. Pokazal sem jim naše gore in razmere za trening, ki jih imam sam. Imajo mlado ekipo, v kateri je nekaj fantov, ki kar pokajo od energije.

Ste praktično njihov vrstnik. Zakaj ste vi že tako uspešni?
Treniral sem zelo trdo. Že od 16. leta treniram ogromno. Poznam se in vem, kaj je najboljša stvar zame. Mislim, da sem do zdaj počel same prave stvari in treniral pravilno, zato sem tudi uspešen.

Je bila sobotna zmaga v sprintu za vas presenečenje?
Malo pa sem bil presenečen, prej bi pričakoval zmago v prostem slogu. Presenečen sem tudi, da sem tu zmagal tako v šprintu kot na distanci. Zelo sem zadovoljen z mojimi nastopi tu, na Rogli.

Drugouvrščeni Legkov Aleksander iz Rusije je za Žurnal24 takoj po tekmi dejal, da ga je Rogla presenetila: "Zelo sem zadovoljen, a tekma je bila zelo težka. Zelo, zelo sem utrujen. Pričakujem, da bom tako formo ohranil tudi na Tour de Ski."

Tretjeuvrščeni Vylegzhanin Maxim pa je svoje občutke predstavil na novinarski konferenci s pomočjo Legkova, ki je prevajal iz ruščine v angleščino. Vylegzhanin je pohvalil razmere na Rogli in dejal, da je zadovoljen s svojo uvrstitvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.