Šport
6 ogledov

Pritožba Jesenic: Olimpija s preveč tujci?

Jesenice, Olimpija, superpokal FB HDD Jesenice/Domen Jančič
Hokejski klub Sij Acroni Jesenice se je po torkovi tekmi za superpokal danes pritožil zaradi kršitve 19. člena Registracijskega pravilnika HZS, ki se nanaša na največje dovoljeno število tujcev v ekipi, je danes sporočila Hokejska zveza Slovenije.

Na tekmi za superpokal so v torek v dvorani Podmežakla zmagali hokejisti Olimpije (4:2) in tako dobili prvo izvedbo tega tekmovanja.

HZS je danes še sporočila, da bo pritožbo Jesenic v nadaljevanju obravnaval tehnični direktor tekmovanja, ki bo pred odločitvijo pozval nasprotno na stran, da se izjasni glede navedb pritožnika.

Jeseniški klub je na svoji Facebook strani nekoliko podrobneje predstavil pritožbo. Zapisali so, da je Olimpija do zmage prišla s kršenjem pravil, zaradi česar so v taboru Jesenic pripravili in na naslov Hokejske zveze Slovenije poslali pisno pritožbo.

Bilo jih je sedem

Jeseničani navajajo Registracijski pravilnik, ki med drugim določa, da ima klub, ki igra v tekmovanjih HZS v kategoriji članov, pravico do šestih tujcev, ki smejo nastopiti na posamezni tekmi.

Kot so navedli Jeseničani, je bilo po uradnem zapisniku tekme v postavi Olimpije za torkovo tekmo sedem tujcev (Jeff Frazee, Sacha Guimond, Jonathan Harty, Chris Langkow, Raphael Bussieres, Kristaps Bazevics, Gilbert Gabor), izpostavili pa so še status Adisa Alagiča, ki prvič igra za slovenski klub, zaradi neurejenega statusa državljanstva Slovenije pa v preteklosti ni smel nastopiti na svetovnem prvenstvu reprezentance do 20 let.

Jeseničani ugotavljajo, da je bila zaradi nastopa preveč tujcev pri tekmecih tekma neregularna. V pritožbi so zahtevali, da se tekma registrira z izidom 5:0 za jeseniški klub.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.