Šport
16 ogledov

Pritožba na čas Tine Maze

Mazejeva je bila na superveleslalomu 11., s "pravim" časom bi bila peta. (Foto: Žurnal24 main
Smučarska zveza Slovenije se bo pritožila na superveleslalomski čas Tine Maze na svetovnem prvenstvu, saj je analiza posnetkov pokazala, da ta ni bil pravilno izmerjen. Razlika je pol sekunde!
"Ne zdi se mi, da so vmesni časi pravilno prikazovani na televizijskih zaslonih," je med drugim o zmešnjavi s časi za zurnal24.si dejal Jure Košir.

Kot je pred dnevi za zurnal24.si potrdil vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi, poglavje, imenovano zmešnjava z merjenjem časov na superveleslalomski tekmi za svetovno prvenstvo, še ni končano. Čeprav so odgovorni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) zatrdili, da so časi pravilni in uradno razglasili rezultate, se bo Smučarske zveza Slovenije pritožila.

Ne spreglejte galerij več kot spodbudne predstave Tine in Maruše na smuku in srebrnega poziranja s superkombinacije!

V slovenski reprezentanci so namreč ugotovili, da superveleslalomski čas Tine Maze 1:25,06 ni bil pravilen. Ura bi se morala ustaviti pri 1:24,56. To je pol sekunde bolje, kot je bil njen uradni čas. Če bi upoštevali "pravi“ čas, bi bila Mazejeva peta, 0,74 sekunde za zmagovalko.

"Pri Tininem startu so bili na časomerilskem traku štirje impulzi v 2,5 sekunde. Uradno so upoštevali četrtega, ki je bil enak ročnemu merjenju. V cilju sem se pritožil, v televizijskem posnetku v sodniški hišici in na traku pa ni bilo videti napak. Šele naša podrobna analiza posnetkov je pokazala, da Tinin čas ni pravilen," je prvi mož slovenske reprezentance Miha Verdnik za Delo pojasnil, kaj se je dogajalo neposredno po koncu tekme. Dodal je, da bo dokazni material televizijski posnetek nacionalne televizije z vsemi možnimi časovnimi tolerancami, ki nedvomno dokazujejo, da čas ni pravilen. Upa, da bo med odvetniki našel poznavalca, ki jim bo pomagal sestaviti pritožbo. Mnogi sicer menijo, da bo pritožba zelo težko uspešna, ker bi tako FIS izgubil kredibilnost, kar zadeva merjenje rezultatov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.