Šport
13 ogledov

Profesionalni pokeraš toži rabina

Andrew Feldman toži rabina za 200.000 £.  (Foto: fulltiltpoker.com) Žurnal24 main
»Komu lahko danes človek sploh še zaupa, če ne rabinu?« se verjetno že dlje časa sprašuje angleški profesionalni pokeraš Andrew Feldman, ki je leta 2008 enemu od njih zaupal precejšnjo vsoto denarja.

"Komu lahko danes človek sploh še zaupa, če ne rabinu?" se verjetno že dlje časa sprašuje angleški profesionalni pokeraš Andrew Feldman, ki je leta 2008 storil napako ter enemu od njih zaupal precejšnjo vsoto denarja, ki jo bo zdaj poskušal dobiti nazaj kar po sodni poti.

Feldman, ki je oktobra leta 2008 preživljal dokaj težke čase, saj je v kratkem obdobju pri spletnem pokru izgubil skoraj 700.000 £, zato se je odločil, da sprejme ponudbo rabina Simona Nissima, ki je Angležu ponudil, da mu s stavami na gibanje tečajnice Dow Jonesa priigra nekaj denarja. Skupaj sta tako odprla nov trgovalni račun, prek katerega naj bi Nissim opravljal stave za Angleža, pri čemer naj bi vsi dobički pripadali Feldmanu, slednji pa naj bi kril tudi vse izgube do višine 200.000 £.

A kot vedno v tovrstnih situacijah idila ni mogla trajati večno, saj je rabin kmalu po začetku njunega sodelovanja začel opravljati stave tudi na lastno pest, pri čemer pa je še vedno uporabljal Feldmanov račun. Številka stav, ki jih je Nissim opravil vsak dan, se je začela hitro večati, dokler ni slednji v roku 4−5 ur opravljal tudi po 70 in več stav.

Stvari so Simonu Nissimu ušle iz nadzora in kdo ve, kako dolgo bi vse skupaj še trajalo, če ne bi Andrew po prvem mesecu njunega sodelovanja prejel račun za kar 140.000 £, ki ga je, hočeš, nočeš, moral poravnati.

Tu pa je tudi prišlo do zapleta, saj je Feldman s to realnostjo soočil tudi rabina in od njega zahteval, naj mu vrne ta denar, saj naj bi ta večino stav tako ali tako opravil v svojem imenu. Nissim je te obtožbe seveda zanikal in jih zanika še zdaj, saj je prek svojega odvetnika, medtem ko je sam za čas sojenja ostal v New Yorku, zatrdil, da je Feldman vedel za vse opravljene stave in da so bile prav vse stave opravljene v njegovem imenu.

Anglež se očitno s tem ni strinjal, o čemer priča tudi tožba, ki jo je vložil zoper 34-letnega rabina Simona Nissima. Sodnik Richard Snowden je obema stranema seveda dal priložnost, da predstavita svojo plat zgodbe. Kako se bo celotna zadeva razpletla, pa bo znano šele čez nekaj tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.