Šport
12 ogledov

Proga Vonnovi pisana na kožo

lindsey vonn Instagram
Prvi smukaški trening v francoskih Alpah je pripadel Lindsey Vonn, ki je v dobrem položaju, da si zagotovi sedmi smukaški globus.

Smučarska karavana je zbrana v Meribelu, kjer so predstavnice nežnejšega spola opravile s prvim treningom. Najhitrejša je bila Lindsey Vonn, ki je ugnala rojakinjo Alice McKennins. Lara Gut je bila tretja, Tina Maze pa četrta. Vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala Anna Fenninger je trening končala na šestem mestu.

V senci obračuna za veliki kristalni globus je ameriška zvezdnica, ki ima lepe možnosti za skupni zmagi v dveh disciplinah.

''Prvič sem smučala po tej strmini. Kadar se spoznavaš s progo, je vedno težko ujeti pravi ritem. Zadovoljna sem s svojo vožnjo in veselim se tekem,'' je povedala Vonnova, vodilna v skupnem seštevku obeh hitrih disciplin. V smuku ima 35 točk prednosti pred Fenningerjevo, tako da bi ji za skupno zmago zadostovalo že tretje mesto. Bolj napeto bo na superveleslalomu - zadnjega je dobila Vonnova - kjer Američanka brani le osem točk pred Avstrijko.

''Rada imam hitrost,'' je nadaljevala Vonnova. ''Vedno sem imela rada hitrost. Proga je zabavna. V zgornjem delu ni tako ovinkasta. V sredini  je nekaj težkih in ključnih zavojev, v splošnem pa je zelo hitra, kar ustreza mojemu stilu in dekletom iz reprezentance,'' je dodala Američanka.

S prvimi vtisi je bila zadovoljna tudi njena rojakinja Alice McKennins. ''Dober hrib. Zelo dobro se zlije s terenom. Zgornji del je odprt. V sredini pridobiš na hitrosti in vse skupaj se zelo lepo poveže. Proga je bolj odprta, kot smo vajene. Zabavno je spustiti smuči,'' je razkrila 25-letnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.