Šport
20 ogledov

Prolux do svoje druge zapestnice

(Foto: poker-king.com) Žurnal24 main
Današnji dan si bosta do konca življenja verjetno zapomnila Miguel Proulx in Matt Keikoan, saj je obema uspelo priti na seznam letošnjih dobitnikov WSOP zapestnic.
Sledi
Že čez nekaj ur bodo Amazon Room preplavili upokojenci, saj se jutri opoldne začne Turnir #34: 1.000$ Seniors No-Limit Hold'em Championship, 5 ur kasneje pa še eden najbolj zanimivih turnirjev letošnjega WSOP prvenstva – Turnir #35: 10.000$ Heads-Up No-Limit Hold'em World Championship.

Pri tem je bila za Kanadčana Miguela Proulxa to prva zapestnica, za Matta Keikoana pa že druga. Poleg dogajanja na teh dveh turnirjih, kjer smo dobili nova prvaka, pa je bilo danes zanimivo tudi na Turnirju #31, kjer v igri za naslov še naprej ostajajo Phil Ivey, Jennifer Harman, Robert Mizrachi in Allen Kessler, medtem ko je Justin Smith v vodstvu po prvem dnevu Turnirja #33.

Turnir #28: 2.500$ Pot-Limit Omaha
Ko se je polegel prah po dolgem in napornem dnevu igre, smo lahko videli le nasmešek Miguela Proulxa, ki je bil edini igralec, ki je še imel pred seboj žetone in to mu je tokrat prineslo tako želeno prvo WSOP zapestnico in 315.311$.

Do naslova je Kanadčan prišel povsem zasluženo, saj je po odmoru za večerjo dobesedno zagospodaril na mizi in izločil kar 4 igralce, vključno s svojim poslednjim izzivalcem L.J. Kleinom. Slednji se mu je sicer upiral dobrih 45 minut a je moral na koncu tudi on priznati premoč nasprotniku. V zadnji igri je na riverju, ko so na mizi že ležale karte {10-Spades}{4-Spades}{J-Spades}{9-Diamonds}{K-Hearts} Proulx čekiral, Klein pa je storil točno to, kar je Kanadčan želel od njega in oznanil svoj all-in. Miguel se ni obotavljal, izenačil je njegovo stavo in takoj pokazal svojo optimalno barvo z {A-Spades}{2-Spades}{Q-Hearts}{Q-Diamonds}. L.J. ni premogel več kot 2 para in tako je bilo turnirja naposled konec.

Turnir #29: 10.000$ Limit Hold'em World Championship
Pred današnjim dnem, so ime Matt Keikoan verjetno poznali le njegovi prijatelji, nasprotniki ki jih je kdaj povozil ter največji poznavalci prvenstva WSOP, a po zmagi v kar 4 urnem heads-up dvoboju z Danielom Idemo in osvojeno drugo WSOP zapestnico, si bo Američanovo ime očitno res treba zapomniti.

Keikoan je tokrat še enkrat pokazal vse svoje mojstrstvo, saj je zmagal na turnirju, na katerem je sicer resda nastopilo le 172 igralcev, a so bili med njimi tudi nekateri najboljši limit igralci kot so Terrence "The King of Limit" Chan, Matt Hawrilenko in Greg "FBT" Mueller.

A do sklepnega dela turnirja, se ni uspelo prebiti nobenemu od teh zvezdnikov, temveč sta se za naslov udarila Keikoan in Daniel Idema, ki je v zadnji igri zarinil z {2-Clubs}{4-Diamonds}, Keikoan pa je njegovo stavo izenačil z {A-Hearts}{6-Hearts}. Skupne karte {J-Hearts}{Q-Hearts}{Q-Clubs}{K-Diamonds}{Q-Diamonds} so zgrešile oba igralca, kar pa je šlo bolj na roke Mattu, ki je tako prišel do svoje druge zapestnice in 425.969$ nagrade.

Turnir #30: 1.000$ No Limit Hold'em

Po 2 dneh ostaja v igri za zmago na tem turnirju še 21 igralcev, za tretji in upajmo tudi zadnji dan, pa se bodo le Christopher Gonzales, Martin Jacobson in Christopher Kastler vrnili za mize z vsaj 1 milijonom žetonov, medtem ko jih bodo morali vsi ostali loviti.

Kljub zaostanku vseeno še ne gre odpisati asov kot so Alexander Queen, Jean Gaspard in David Sands, ki pa bodo morali jutri prikazati bistveno več kot so do sedaj, če se še želijo vmešati v boj za zapestnico in 581.851$ nagrade.

Turnir #31: 1.500$ H.O.R.S.E.

Navkljub dejstvu, da je zgolj 10% igralcev, ki so začeli turnir, dočakalo konec drugega dneva, je bil današnji dan nadvse dolg, naporen in zelo razvlečen, saj je zadnjih 24 z igro končalo šele nekaj po 3. uri zjutraj. Kljub temu, da v igri za zmago še naprej ostajajo Robert Mizrachi, Allen Kessler, Cliff Josephy, Al Barbieri, Chip Jett in Jon Turner, pa tudi jutri ni pričakovati ravno razburljivega dne. Blizu uvrstitvi v naslednji dan je bil tudi Lex Veldhuis, ki pa je turnir končal na 25. mestu in tako prišel do svoje prve nagrade na letošnjem prvenstvu WSOP.

In čeprav ima žetone še toliko znanih imen, pa bo zadnji dan iz najboljšega izhodišča začel praktično neznani Konstantin Puchkov (465.000 žetonov), ki se je na sam vrh razpredelnice povzpel v zadnjih trenutkih današnjega dne.

Turnir #32: 5.000$ No-Limit Hold'em Six Handed

Za tretji dan Turnirju #32, se bo za mize vrnilo 116 igralcev, ki jim je uspelo preživeti današnji dan. Od teh jih bo le 54 prejelo svoj kos 2.669.600$ težke nagradne pogače, v igri za svoj kos pa tudi po današnjem dnevu ostajajo zvezdniki Christian Harder, Dave "Devilfish" Ulliott, Phil Ivey, Isaac Haxton in Jennifer Harman, ki se trenutno vsi še nahajajo v zgornjem delu razpredelnice.

Turnir #33: 2.500$ Pot-Limit Hold'em Omaha

Potem ko je bil že dokaj hitro danes izločen Rami Boukai, je že znano, da bomo na Turnirju #33 letos dobili novega prvaka. Izmed 482, ki so začeli turnir, jih je le 126 preživelo prvi dan, Boukaievo usodo pa so delili tudi nekateri velikani pokra kot so Daniel Negreanu, Eli Elezra, Dan Heimiller, Max Pescatori in Alexander Kostritsyn.

Med vsemi nastopajočimi, se je danes najbolje odrezal Justin Smith, ki je z zbranimi 130.000 žetoni tudi vodilni po prvem dnevu, a mu za ovratnik dihajo tudi igralci kova Victor Ramdin, Andy Black in Jeff Lisandro, ki se prav tako še niso odrekli končni zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.