Šport
70 ogledov

"Proračun je večji za 100 odstotkov"

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Hokejisti Sija Acronija Jesenic, ki bodo v naslednji sezoni nastopali v alpski ligi, novem tekmovanju, ki je nadgradnja lige INL iz prejšnjih sezon, so se projekta lotili zelo resno.

V zadnjih dneh so Jeseničani razkrili tudi ime novega trenerja, vlogo bo opravljal selektor Slovenije Nik Zupančič, predsednik kluba Anže Pogačar pa meni, da bo projekt uspešen.

"Skupaj z njim bomo sestavili okostje ekipe. Želimo igralce, ki bodo želeli igrati za Jesenice, še nekaj narediti v hokeju in trdo trenirati. Mislim, da bo to prava pot za jeseniški hokej," je danes ob robu skupščine Hokejske zveze Slovenije v Ljubljani dejal predsednik jeseniškega kluba Pogačar.

"V tistem prvem obdobju smo se dobro ujeli, ugotovili, da imamo podobne poglede. Ostali smo v stikih in zanesljivo je bil on naša prva izbira, zato smo se potrudili, da smo ga prepričali, da bo naš projekt tudi zanj izziv," je o novem sodelovanju z Zupančičem, prvič je ekipo že vodil pred dvema letoma, dejal Pogačar.

Poleg sklenitve dogovora s selektorjem slovenske izbrane vrste Zupančičem so Jeseničani sklenili še pogodbo z obetavnim celjskim hokejistom, 19-letnim Žanom Jezovškom. "Jezovšek je imel ponudbe KAC in VSV. Odločil se je za Jesenice. Star je 19 let in ima potencial, se pa zaveda, da prihaja v novo sredino in začenja z ničle, mi pa mu bomo omogočili razvoj," o mladi igralski okrepitvi pravi Pogačar.

Zaveda se, da bo z alpsko ligo tekmovanje na višji ravni, pojavlja se tudi vprašanje profesionalizacije ekipe. Številni igralci so doslej sodelovali na amaterski ali polprofesionalni ravni, saj so ob igranju hokeja hodili tudi v službe. Pogačar pravi, da se bodo ti v naslednjih 14 dneh odločili, ali bodo sodelovali v drugačnem tekmovanju, takrat naj bi bilo znano tudi jedro ekipe za sezono 2016/17.

Pogačar je še dejal, da so morali proračun kluba povečati za sto odstotkov: "Vemo, da so stroški lige nekajkrat višji, daljša so potovanja, vemo, kje so ti klubi. Povečali se bodo stroški opreme, pa tudi igralcem je potrebno dati plače oziroma dohodke, da bodo fantje lahko preživeli oziroma prišli skozi mesec."

V večernih urah pa so železarji sporočili novico o še eni okrepitvi; enoletno pogodbo je sklenil 22-letni napadalec Jure Sotlar, ki je nazadnje igral za zeleno-bele tekmece iz Ljubljane.

"Zanesljivo je zame zelo pomembno, da bom v klubu delal s selektorjem reprezentance. To mi daje dodaten motiv, voljo in željo. Ampak na Jesenice me je vodila predvsem ponujena vloga v ekipi, seveda s strani trenerja, v nadaljevanju pa sama vizija kluba tako samega razvoja kluba kot tudi dela z mano. Klub ima zanimivo strategijo, ki me je pritegnila," je za spletno stran kluba dejal Sotlar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.