Šport
34 ogledov

Proračun SZS več kot devet milijonov €

Tina Maze (levo) bo dobila najvišje priznanje za športne dosežke v pretekli sezo Žurnal24 main
Smučarska zveza Slovenije bo imela v prihodnji sezoni 3,8 odstotka večji proračun v primerjavi s preteklo sezono. Vse panožne zveze bodo imele skupaj za delovanje na voljo 9,139 milijona evrov.

Skupni proračun Smučarske zveze Slovenije (SZS) za novo sezono znaša 9,139 milijona evrov, kar predstavlja 3,8-odstotno povečanje v primerjavi s preteklo sezono, so po ponedeljkovi seji izvršnega odbora (IO) sporočili iz SZS. Sprejeli so tudi poročila o izvedbah tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori, Mariboru, Planici in na Pokljuki.

Proračun SZS vključuje tudi podporne službe, organizacijo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici in stroške kandidature za svetovno prvenstvo leta 2017, Športni center Pokljuka in državni panožni center Kranj za sezono 2011/12. Pri alpskem smučanju proračun vključuje tudi prispevek ekipi Tine Maze in 100 tisoč evrov pokritja dela negativnega izida iz pretekle sezone.

Največ nordijcem
Alpsko smučanje bo tako imelo na voljo 1,94 milijona evrov, biatlon 640 tisoč evrov, deskanje na snegu 290 tisoč evrov, nordijske discipline 2,331 milijona evrov, smučanje prostega sloga 14.150 evrov, telemark smučanje 16 tisoč evrov ter Združenje trenerjev in učiteljev smučanja 229 tisoč evrov.

IO SZS je sprejel tudi predloge za priznanja in nagrade zveze, ki se tradicionalno vsako leto podeljujejo na skupščini. Najvišje priznanje za športne dosežke v pretekli sezoni, kip bloškega smučarja, bodo dobili Petra Majdič, Tina Maze, skakalna ekipa in Rok Marguč, nagrajeni pa bodo tudi ostali, predvsem zaslužni prostovoljni delavci klubov.

Vsa poročila so bila sprejeta in jih bo obravnavala skupščina SZS, ki bo 22. junija, so sporočili iz SZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.