Šport
24 ogledov

Prošt spet prvak pokala EHF

Göppingen pokal EHF Facebook
Rokometaši Göppingena so v finalu zaključnega turnirja evropskega pokala EHF v domači dvorani premagali Füchse iz Berlina (30:22).

Gostitelji turnirja iz Göppingena in lanski zmagovalci v tem tekmovanju, ki so ga osvojili tudi v letih 2011 in 2012, so v finalu v drugem polčasu nadigrali Füchse Berlin (30:22). 

V domači ekipi se je s petnajstimi obrambami izkazal Primož Prošt, najboljša strelca pa sta bila Lars Kaufmann z osmimi in Marcel Schiller s šestimi zadetki, medtem ko sta bila v ekipi lisjakov najbolj učinkovita Srb Petar Nenadić in Danec Hans Lindberg, ki sta se po sedemkrat vpisala med strelce.

Göppingen je za prvo mesto zaslužil sto tisoč evrov, Füche Berlin pa pol manj. V zadnjih enajstih letih so pokal EHF kar desetkrat osvojile nemške ekipe, le leta 2014 je do prvega mesta prišel madžarski Pick Szeged.

Bezjak do tretjega mesta

V tekmi za tretje mesto je Magdeburg po boljšem izvajanju sedemmetrovk premagal francoski Saint-Raphaël (32:31).

Magdeburg je bil v tekmi za tretje mesto na pragu zmage že po rednem delu tekme, saj so imeli Nemci ob vodstvu s 27:26 imeli napad, vendar so izgubili žogo, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Daniel Melian Sarmiento z zadetkom z desetih metrov izid izenačil. 

Toda pri izvajanju sedemmetrovk je bil tragični junak prav španski rokometaš, saj je njegov strel vratar Jannick Green ubranil, vsi drugi izvajalci s črte sedmih metrov pa so bili uspešni, tudi slovenski reprezentant Marko Bezjak, kar je bil njegov edini zadetek na tekmi.

Pokal EHF, finale:

Göppingen - Füchse Berlin 30:22 (15:13)
Kaufmann 8, Schiller 6; Lindberg, Nenadić po 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.