Šport
14 ogledov

Protega: "Angleži so razdeljeni"

Protega: ''To je lahko velik problem.'' (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Angleški tabor je po remiju z Alžirci sklical krizni sestanek selektorja Capella s soigralci. Nenad Protega, nekdanji športni direktor Interblocka, pravi, da so Angleži razdeljeni.

"Bral sem Sunday Times in moram reči, da so angleški novinarji v svojih zapisih zelo pikri. Rekel bi, da se jih je polovica postavila na stran Fabia Capella, polovica pa je proti njemu," je v nedeljo na poti iz Johannesburga dejal slovenski nogometni delavec Nenad Protega. Angleški tabor je monotonijo po remiju z Alžirci poskušal presekati s nedeljskim kriznim sestankom selektorja Capella s soigralci.

Nič dobrega za Slovenijo
Protega, ki si dogajanje v Južnoafriški republiki ogleduje od blizu, je v resnem tonu nadaljeval: "Mislim, da so v angleški ekipi preveliki profesionalci, da bi se zgodilo kaj takega, kar bi nam šlo lahko na roko. V angleških medijih je bilo po tekmi z Alžirijo veliko ostrih kritik na račun Wayna Rooneyja. Menim, da se niti on niti drugi fantje ne bodo negativno odzvali."

Razmišljati le o sebi
"Če je zadeva res tako resna, da so se igralci zbrali in uprli nekemu režimu, ki ga Capello v vsej svoji dolgi karieri vztrajno zagovarja, je to lahko za njih velik problem. Vendar o tem nikakor ne smemo razmišljati," je še menil nekdanji igralec Olimpije, ki je pokukal tudi v slovenski tabor. "Naši fantje se zavedajo trenutnega položaja. Včerajšnji trenutki, preživeti v njihovi družbi, so mi potrdili odlično vzdušje znotraj ekipe. Lahko smo že zdaj ponosni na njih, prepričan pa sem, da bodo dali v sredo vse od sebe. Če bo to dovolj za senzacijo in uvrstitev dalje, toliko bolje. To, kar se dogaja, je enkratno," je sklenil Protega, ki ne verjame, da bi se v taboru sredinih nasprotnikov slovenske reprezentance pripetilo kaj podobnega kot pri Francozih, kjer je moral Nicolas Anelka zaradi predolgega jezika že odleteti domov. Francoska nogometna 
reprezentanca je na tem 
svetovnem prvenstvu tarča posmeha.

Kaj pomeni vrenje v angleški izbrani vrsti?

Nenad Protega, 43, 
nogometni delavec:
Vse skupaj ima po mojem mnenju za slovensko reprezentanco bolj negativno kot pa pozitivno konotacijo. Namen kriznega sestanka je bil nekoliko zbuditi in zbistriti igralce.

Marjan Pušnik, 49, 
nogometni trener:
Angleži so dovolj izkušena reprezentanca, da bodo znali strniti vrste. Mi se moramo posvetiti svoji igri, svojim občutkom, njih pa pustiti ob strani. Vse drugo je po mojem mnenju izguba energije.

Ermin Šiljak, 37, 
nekdanji nogometaš:
Če imajo res nesoglasja, je to zato, ker jim ne gre vse po načrtih. Sebe so po žrebu za SP videli vsaj v polfinalu, pa so se malo ušteli. Povsem možno, da so se sprli, imajo veliko zvezdnikov in vsak vleče na svoje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.