Šport
13 ogledov

Protestni odstop Robiča

Žurnal24 main
Slovenski ultramaratonski kolesar Jure Robič je na dirki čez Ameriko (RAAM) zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami protestno odstopil na zadnji kontrolni točki.
 
 

Zaradi spornih kazni in neupoštevanja naših pripomb o kršitvah drugih tekmovalcev se je Jure skupaj z ekipo odločil, da dirke ne konča kot drugouvrščeni, ampak odstopi na zadnji časovni postaji.

Tabor Robiča

 
Slovenski ulramaratonski kolesar Jure Robič na dirki čez Ameriko (RAAM) ni zabeležil še pete zmage. Čeprav je bil praktično v vodstvu od začetka, se je na zadnji, 51. kontrolni točki v MtAiryju, na katero je prišel nekaj minut pred Švicarjem Danijem Wyssom, odločil, da zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami odstopi. "Zaradi spornih kazni in neupoštevanja naših pripomb o kršitvah drugih tekmovalcev se je Jure skupaj z ekipo odločil, da dirke ne konča kot drugouvrščeni, ampak odstopi na zadnji časovni postaji. Danes se je pisala zgodovina RAAM-a. Jure in Dani sta uprizorila najtesnejši spopad doslej in na koncu ni zmagal najhitrejši," so sporočili z Robičevega tabora. Drugi slovenski kolesar Marko Baloh ima do konca še nekaj kontrolnih točk, po odstopu Robiča je povsem blizu tretjemu mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.