Šport
23 ogledov

Proti Franciji brez Maje Zrnec

Slovenska obramba je tudi tokrat prejela 28 golov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo v nedeljo igrala prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Pomlajene izbranke selektorja Toneta Tislja proti uveljavljenim, a zelo vihravim tekmicam nimajo pravih možnosti za končno zmago. Tekma se bo v nedeljo v Pauju začela ob 18. uri. Tiselj je ob nastopu na položaj, ki ga je pred leti že opravljal, nekoliko prevetril in pomladil ekipo, na prvem medsebojnem obračunu v nekoč izjemno kakovostnem francoskem košarkarskem središču pa ne bo mogel računati na Majo Zrnec, ki si je med dvotedenskimi pripravami v Zrečah in Podčetrtku poškodovala ramo.

Slovenija je doslej odigrala 15 tekem s Francijo, njena bilanca pa je zelo skromna: dve zmagi, neodločen izid in 12 porazov. Zadnjega je doživela na lanskem evropskem prvenstvu na Norveškem (19:29).

Francijo vodi izjemno samosvoj selektor Oliver Krumbholz. Ta velja za nekakšnega inovatorja rokometne igre, zaradi prevelikega "eksperimentiranja" pa tudi njeni dosežki na mednarodni sceni zelo nihajo. Francija je kljub temu načinu vodenja slavila na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem leta 2003, na Kitajskem leta 2009 pa je osvojila srebrno odličje. Na lanskem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem, zadnjem velikem tekmovanju na mednarodni sceni, je osvojila peto mesto.

Povratna tekma bo 12. junija v Ljubljani.

Tiselj je v Francijo popeljal naslednje igralke:
 vratarki: Miša Marinček (Witasek Remudas) in Amra Pandžič (Cergy Pontoise);
krilne igralke: Manuela Hrnjič (Celles sur Belle), Neli Irman (Zagorje GEN-I), Alja Koren, Tamara Mavsar in Mirjana Gojkovič (vse tri Krim Mercator);
zunanje igralke: Ana Gros (Györ), Nina Jeriček (Nimes), Lina Krhlikar (Rocas), Neža Mitruševska (Zaječar), Ana Petrinja (Goya), Alja Jankovič in Maja Šon (obe Krim Mercator);
krožni igralki: Katja Čerenjak (Witasek Kärnten) in Sanja Gregorc (Ajdovščina).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.