Šport
7 ogledov

Proti Franciji za zlato odličje

(Slovenija:Italija), ep v odbojki 2015, polfinale, Andrea Giani EPA
Po izjemni tekmi v polfinalu proti Italijanom, se bo slovenska odbojkarska reprezentanca danes v finalu evropskega prvenstva pomerila s Francozi.

Slovenski odbojkarji bodo danes ob 19.45 napadali zlato odličje na evropskem prvenstvu. V Sofiji jim bodo nasproti stali Francozi, izbranci Andree Gianija, ki so v četrtfinalu in polfinalu izločili favorizirane Poljake in Italijane, pa se ne želijo ustaviti. Polni motivacije bodo skušali narediti vse, da posežejo po samem vrhu.

"Za mene je zdaj pomembno, kaj se bo dogajalo jutri. Sem srečen, a z mislimi že v finalu. V takih položajih sem že bil dostikrat in vem, da ne smem izgubljati energije, ki jo bom jutri potreboval. Moram se kontrolirati. Ne smemo misliti, da smo osvojili kolajno in da je zdaj konec. To bi bila napaka, mi igramo za končno zmago," je po polfinalu proti svoji Italiji povedal italijanski strokovnjak Giani, njegovim napovedim se pridružujejo tudi igralci, ki bodo storili vse, da se iz prvenstva v Bolgariji v ponedeljek v domovino vrnejo z zlatim odličjem.

Francozi evropski prvaki še niso bili, do zdaj so bili trikrat srebrni, nazadnje leta 2009, imajo pa iz prvenstev stare celine še dve bronasti odličji. Motiv ne bo manjkal nobeni reprezentanci, v primeru zlata Slovencev pa bo to največji uspeh v ekipnih športih v samostojni Sloveniji.

V tekmi za tretje mesto se bosta ob 16.30 udarili Bolgarija in Italija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.