Šport
29 ogledov

"Proti Grkom moramo biti potrpežljivi"

Žurnal24 main
Izkušeni košarkarski delavec Mik Pavlovič je navdušen nad taktično predstavo Slovencev v dvoboju proti Italiji. Današnja preizkušnja proti Grčiji (21.00) po bo njegovem mnenju še bolj zahtevna.

Se je dvoboj med Slovenijo in Italijo odvijal po vaših pričakovanjih?
V taktičnem smislu je bila tekma izjemna. Naša reprezentanca ni ponovila taktike iz tekme proti Španiji, čeprav je bilo med tekmo moč opaziti določene podobne elemente. Bili smo zelo agresivni v obrambi in žogo skušali podajati pod koš. Italijani so pritiskali na Gorana Dragića, kar je izkoristili njegov brat Zoran. Naš način igre iz tekme proti Italiji mi je zelo všeč, po mojem mnenju je to pravi Maljkovićev slog - agresivna obramba s hitrimi protinapadi, če nam to ne uspe, pa odigramo pozicijski napad.

Kako se lotiti Grkov?
Igrajo zelo potrpežljivo, dolgo časa pripravljajo napad, mi pa ne smemo biti neučakani. Zadržati moramo to stopnjo agresivnosti, v napadu pa moramo biti dovolj potrpežljivi. Imamo mlado moštvo, ki nima zavor, zato naši košarkarji včasih prehitro zaključujejo akcije. Selektor pripravlja še določene taktične zadeve v napadu, ki jih bo morda uporabil že proti Grkom.

V slovenski igri je še vedno veliko nihanj. Kaj je po vašem mnenju glavni razlog za to?
Jaka Lakovič je tisti, ki bi lahko uravnaval ritem slovenske reprezentance, vendar še vedno ni v pravi formi. Trenutno nimamo pravega dirigenta, ki bi dajal naši reprezentanci mirnost in konstantnost.

Ste zadovoljni s kakovostjo EuroBasketa?
Že nekateri drugi strokovnjaki so poudarili, da ni opaziti nekega kakovostnega presežka, po drugi strani pa je na letošnjem prvenstvu ogromno mladih košarkarjev. Kakovost sicer ni slaba, vprašljivo pa je v kakšno smer bo šla košarka. Vse več je conske obrambe, ki jo moštva uporabljajo za spremembo ritma. Eden od razlogov za slabše predstave je tudi odsotnost nekaterih najboljših evropskih košarkarjev.

Kdo je v vaših očeh glavni favorit za naslov prvaka?
Po mojem mnenju imamo štiri kandidate za sam vrh. Španci so kljub porazu proti Grčiji še vedno favoriti, Litva se dviguje iz tekme v tekmo, Srbija ima velikega aduta v selektorju Dušanu Ivkoviću, v tej družbi pa so tudi Francozi, ki pa bodo morali dvigniti nivo igre. Seveda si želim v boju za vrh tudi Slovenijo, ki pa si mora v interesu slovenske košarke zagotoviti vsaj nastop na svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.