Šport
16 ogledov

Proti Hrvatom nismo igrali tako slabo

hrvaška španija del bosque EPA
Španski selektor Vicente del Bosque s svojimi varovanci v prvem delu evropskega prvenstva ni navdušil, a se kljub temu zelo zanesljivo uvrstil med osem najboljših.

Španci so v skupini z Italijani, Irci in Hrvati zbrali sedem točk in prepričljivo osvojili prvo mesto. Furijo v soboto v četrtfinalu čaka Francija.

Zadnjo tekmo v skupini so izbranci Vicenta del Bosqueja odigrali proti Hrvatom. Naši južni sosedi so klonili z 0:1, a srečanje bi se lahko razpletlo tudi v drugo stran. Vatreni se bodo še nekaj časa spominjali predvsem sodnika Wolfganga Starka, ki je z nekaterimi potezami močno razjezil naše južne sosede. Povsem drugačnega mnenja je seveda bil del Bosque, ki je svoje varovance za predstavo pohvalil. "Dominirali smo v posesti žoge, proti vratom smo ustrelili 16 ali 17 strelov, od tega sedem v okvir vrat. Tudi sicer smo v igri prevladovali večkrat in dalj časa kot Hrvati. Nismo igrali slabo," je dejal španski strokovnjak in dopolnil: "Res nam je bilo težje kot v naših prvih dveh nastopih, po katerih smo dobili veliko pohval. Seveda smo bili tudi proti Hrvatom v nekaterih delih superiorni. Priznam, da smo imeli težave z njihovim obrambnim pristopom, ki je bil zelo učinkovit. Najbolj nam je manjkala globina."

Kot že rečeno, Špance za preboj med najboljše štiri čaka obračun s Francozi. "Zavedamo se, da imajo Francozi zelo podobno kvalitetno ekipo kot mi in da nas čaka težko srečanje. Francozi so zelo napredovali od svetovnega prvenstva pred dvema letoma. Selektor Blanc je naredil nekaj funkcionalnih zamenjav. Ni mu bilo težko, ker ima kvalitetne igralce, kot so Benzema, Ben Arfa, Nasri, Malouda, Ribéry ... To bo velika tekma. Mi jo že z nestrpnostjo pričakujemo. Imamo dovolj časa, da se pripravimo in izberemo najboljšo postavo," je še dodal del Bosque, ki bo znova na delu v soboto v Donjecku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.