Šport
67 ogledov

Proti Japonkam s Tadejo Majerič

Tadeja Majerič bo morala za preboj na glavni del turnirja v Portorožu preskočiti Žurnal24 main
April prinaša kar nekaj zgodovinskih dogodkov za slovenski šport, mednje bi se lahko uvrstile tudi slovenske tenisačice. Proti Japonski 24. in 25. aprila bo Andrejo Klepač nadomestila Tadeja Majerič.

Natanko šest let po zgodovinskem portoroškem dvoboju proti ZDA na čelu z Venus Williams in Martino Navratilovo lahko naša ženska teniška reprezentanca 24. in 25. aprila v mariborski Lukni odpre novo stran v zgodovini slovenskega tenisa. Namesto Andreje Klepač je kapetan Iztok Božič v ekipo, ki se bo pomerila z Japonsko, vpoklical Tadejo Majerič. Tako organizatorji kot tudi igralke že nestrpno pričakujejo kvalifikacijski dvoboj za uvrstitev v svetovno skupino pokala Fed.

Vsi po vrsti komaj čakamo nastop pred domačim občinstvom, saj je takšnih priložnosti zelo malo. Ekipa Japonske na čelu z veteranko Kimiko Date Krum je seveda premagljiva, vendar le z maksimalnim pristopom.
Zoran Kofol

"Vsi si želimo močne podpore s tribun, saj jo bodo dekleta resnično potrebovala. Vsi po vrsti komaj čakamo nastop pred domačim občinstvom, saj je takšnih priložnosti zelo malo. Ekipa Japonske na čelu z veteranko Kimiko Date Krum je seveda premagljiva, vendar le z maksimalnim pristopom. Na Portugalskem sta glavno breme nosili Polona Hercog (trenutno na 51. mestu lestvice WTA) in Katarina Srebotnik (386. mesto), podobno pa gre pričakovati tudi v Mariboru. Vseeno se je treba zavedati, da je to ekipno tekmovanje, kjer se zadeve lahko ob morebitnem slabšem dnevu hitro obrnejo. Zato se je kapetan Iztok Božič odločil, da bo poleg Maše Zec Peškirič (126. mesto) v ekipi še Tadeja Majerič (252. mesto), ki bo zamenjala Andrejo Klepač. Klepačeva, ki je medtem na lestvici padla na 361. mesto, se že dolgo muči s poškodbo zapestja, poleg tega pa je tudi povsem izven tekmovalnega ritma," je povedal direktor Teniške zveze Slovenija (TZS) Zoran Kofol.

Karte po 10 €!
Vstopnice so že v prodaji na TZS, v TK Branik, ŽTK Maribor in na vseh prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnic za oba dneva je 15 evrov, za posamičen dan pa 10 evrov.

Med dekleti iz dežele vzhajajočega sonca izstopa 39-letna Kimiko Date Krumm, ki se je leta 2008 po skoraj dvanajstih letih vrnila v teniško karavano. Japonska veteranka je bila v svojih najboljših časih ali, povedano drugače, pred 15 leti celo četrta igralka sveta (trenutno je na 61. mestu), v karieri pa je zmagala na osmih turnirjih serije WTA. Ob njej je v reprezentanci še ena igralka prve stoterice. Na 88. mestu lestvice WTA je komaj 20-letna Ajumi Morita, ki trenira na akademiji lani upokojene legende japonskega ženskega tenisa Ai Sugijame.

Japonci dvoboj proti Sloveniji jemljejo zelo resno, saj napovedujejo prihod številne delegacije. S seboj bodo za čim boljše ugodje tekmovalk pripeljali svojega zdravnika, fizioterapevta, trenerja za fizično pripravo, psihologa in tudi napenjalca loparjev. Njihov cilj je, da se čim prej vrnejo v svetovno skupino, kjer so bila njihova dekleta, do lanskega izpada, kar šest let zapored.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.