Šport
16 ogledov

“Proti Koponenu kot proti Belinelliju in Spanoulisu”

aba krka cedevita gašper potočnik ABA
Današnji dvoboj proti Finski (21.00) bo za slovensko reprezentanco še zadnja priprava na izjemno pomemben četrtfinalni obračun. Slovenci obljubljajo maksimalen pristop proti neugodnim Skandinavcem.

“Finci veliko mečejo za tri točke in dobro skačejo, tako da bomo morali biti zelo osredotočeni,” je na včerajšnjem treningu razmišljal član strokovnega štaba Gašper Potočnik. Prvi finski mož je nedvomno Petteri Koponen, v naši reprezentanci pa imajo pripravljen načrt, kako ga zaustaviti: “Igra Finske sloni na Koponenu, ki ima vsa pooblastila, pa tudi večji del srečanja žogo v rokah. Potrebno ga bo tesno pokrivati in preprečiti sprejem žoge. Taktika bo verjetno podobna kot na prejšnjih tekmah proti Belinelliju in Spanoulisu, ki smo ju dobro pokrili in jima preprečili, da bi se povsem razigrala.”

O četrtfinalu šele jutri

Medtem ko slovenska javnost že razmišlja o četrtfinalni tekmi, pa so v reprezentančnem taboru osredotočeni na vsako naslednjo tekmo, kar poudarja tudi Potočnik: “O četrtfinalu in morebitnih nasprotnikih še ne razmišljamo, saj se moramo osredotočiti na našo igro. Z vsakim nasprotnikom se lahko kosamo, zato bomo največ razmišljali naši taktiki.”

Bodo imeli slovenski junaki dovolj časa za počitek pred najbolj pomembno tekmo? “Mogoče je lažje, če imaš dva dni priprave na četrtfinale, a imaš nato manj časa za počitek pred polfinalno tekmo. V vsakem primeru se bo potrebno dobro pripraviti, pri tem pa nam je v veliko pomoč Chris Thomas,” je zaključil Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.