Šport
50 ogledov

Provokator potegnil kratko

rory mcllroy Reševalni pas/Twitter
Po drugem dnevu Ryderjevega pokala na igrišču Hazeltine National Golf Club pri Minneapolisu ameriški golfisti proti evropskim vodijo z 9,5:6,5.

Evropa se je tako vnovič oddaljila od ubranitve naslova. V popoldanskem "fourballsu" sta točko Evropi priborila le Rory McIlroy in Thomas Pieters, ki sta bila boljša od Brooksa Koepke in Dustina Johnsona.

Zdaj Evropa nekako upa na ponovitev čudeža iz Medinaha 2012, ko so ZDA vodile že z 10:6, Evropa pa je zadnji dan izničila zaostanek štirih točk. "To je velikanski izziv. Enostavno moramo na igrišče in osvajati točke. Od prvega udarca naprej. V nedeljo na zelenici ne bo prijateljev in partnerjev. To je naloga nas vseh," pravi Anglež Justin Rose.

Sicer pa sta Nemec Martin Kaymer in Španec Sergio Garcia izgubila s Philom Mickelsonom in Matom Kucharjem, Danny Willett in Lee Westwood sta sicer že vodila, na koncu pa priznala premoč J.B. Holmesu in Ryanu Mooru. Nov poraz je doživel tudi olimpijski prvak Rose v paru s Švedom Henrikom Stensonom, saj nista bila dorasla Patricku Reedu in Jordanu Spiethu.

Dvoboj bo odločilo današnjih 12 posamičnih obračunov, Evropa pa ima kot branilec vsaj to prednost, da bi tudi pri neodločenem 14:14 ubranila zmago, ZDA potrebujejo pol točke več.

Tarča grdih besed in provokacij

Sobotno popoldne je zaznamoval tudi navijač, ki je iz množice žalil Mcllroya. Severnoirski golfist je zahteval, da se moteči člen nemudoma odstrani s prizorišča. ''Spravite ga od tukaj,'' je dejal 27-letnik, varnostniki pa so njegovi želji ustregli.

Mcllroy je bil deležen žvižgov tudi nekaterih drugih ameriških obiskovalcev, manjkale pa niso niti provokacije na račun njegove razpadle zveze s teniško igralko Caroline Wozniacki.

''Težko je igrati v takšnem okolju. Treba se je osredotočiti. Za nami je dolg dan in včasih človek podleže čustvom,'' je povedal golfist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.