Šport
45 ogledov

"Prva misel, da bi spremljal otroka v vrtec"

marko grilc deskar na snegu Facebook
Marko Grilc, v svetu najbolj uveljavljeni slovenski deskar prostega sloga, se je konec novembra hudo poškodoval pri treningu na avstrijskem ledeniku Dachstein nad Schladmingom.

V bolnišnici v Schladmingu so Marku Grilcu z operacijo stabilizirali poškodovana ledvena vretenca. Sreča je bila na njegovi strani, saj je hrbtenjača ostala nepoškodovana. Je že doma in na nogah in za 7. maj že načrtuje svoj doslej najboljši dosežek na teku Wings for Life World Run. Teku, na katerem tečemo za tiste, ki tega ne morejo.

"Po nekaj urah bordanja se je sneg zmehčal, padel sem že pred skakalnico, vrglo me je čez odskočišče in pristal sem na ravnini pred doskočiščem. Takoj sem vedel, da sem si zlomil hrbet," je za organizatorje teka dejal deskar.

"Takoj niti nisem vedel, če lahko premikam noge, pomislil sem le, če bom lahko otroka zjutraj peš spremljal do vrtca. V bolnišnici me je sprejel mlad zdravnik, bil je snowboarder in poznal me je. Zagotovil mi je, da bo vse v redu in to mi je pomenilo vse na svetu."

"Moj cilj je, da se fizično vrnem na nivo, kjer sem bil in da lahko nadaljujem s tem, kar počnem. Če bom maja lahko tekel ali ne, teka Wings for Life World Run se bom udeležil in prispeval k temu, da se pomaga tistim, ki so se poškodovali kot jaz, le manj sreče so imeli. Moj cilj je tudi preteči več kot letos," je dejal Grilc.

"Wings for Life World Run je neverjeten dogodek. Ljudje se povežemo in naredimo nekaj za dobro drugih. Če lahko omogočimo, da jim gre na bolje, jim to pomeni vse. Zato bom tekel ne glede na mojo poškodbo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.