Šport
64 ogledov

Prva poškodba za rise na SP

Jan Urbas EPA
Napadalec Žiga Pance ne bo mogel igrati na svetovnem prvenstvu.

Slovenska hokejska reprezentanca, ki danes ob 12.15 s tekmo proti Švici začenja tekmovanja na svetovnem prvenstvu elitne divizije, bo na led v pariškem Bercyu stopila brez Žige Panceta, ki se je poškodoval in na SP ne bo mogel nastopiti.

Na petkovem treningu je Žiga Pance pri poskusu blokiranja strela dobil plošček v desni gleženj in je zato v nadaljevanju tudi zapustil led. Zdravniški pregledi, ki jih je opravil v petek popoldne, so pokazali počeno kost. Poškodba je takšne narave, da je njegovo nadaljnje tekmovanje nemogoče.

Prvi tekmeci so Švicarji

Slovenska hokejska zgodba je na vsakem svetovnem prvenstvu sicer precej podobna. Reprezntanca, ki velikokrat niha med elitno skupino svetovnega hokeja in eno stopnjo nižjim tekmovanjem, ima vsakokrat pri druženju z najboljšimi na svetu osnovni cilj ne izpasti.

Tako bo tudi letos, ko se bodo Slovenci v Parizu borili s Švicarji, Francozi, Kanadčani, Finci, Čehi, Belorusi in Norvežani. A potihoma selektor Nik Zupančič, ki bo tokrat prvič samostojno vodil reprezentanco na elitnem SP, in njegovi izbranci upajo, da bodo naredili korak naprej in dosegli še kaj več od golega obstanka.

Slovenija bo po današnjem opoldanskem začetku SP s Švico tudi v nedeljo imela isti zgodnji termin, tekmec pa bo branilka naslova Kanada. Po dnevu premora Slovence v torek ob 16.15 čaka dvoboj z Norveško, dan pozneje ob 20.15 obračun z lani srebrno Finsko, po prostem dnevu pa se bodo Slovenci v petek, 12. maja, pomerili s Čehi, tekma bo ob 16.15. Zadnji slovenski tekmi predtekmovanja bosta v soboto, 13. maja, ob 16.15 proti Belorusiji ter v ponedeljek, 15. maja, ob 20.15 proti gostiteljici Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.