Šport
12 ogledov

Prva tekma v "slovenski" skupini

1/15
Žurnal24 main
Svetovna nogometna javnost že nestrpno pričakuje prvi nastop na SP trenutno najboljšega nogometaša na svetu, Lea Messija, nas pa kljub temu bolj zanima skupina C, kjer se bosta pomerila Anglija in ZDA.

Potek vseh tekem lahko V ŽIVO spremljate preko naše aplikacije!

Poleg komentarja v živo si lahko ogledate še statistiko, začetne enajsterice, slike s tekem...

V petek se je svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki začelo s srečanjem med domačini in Mehičani. Po dokaj razgibanem srečanju sta si ekipi razdelili plen, v soboto pa nas že čaka prva tekma, ki je izjemno zanimiva tudi za slovenske ljubitelje najpomembnejše postranske stvari na svetu. V naši skupini C se bosta namreč pomerili Anglija in ZDA. Prvi veljajo za izrazite favorite skupine C, Američani pa so predvsem po lastnem mnenju druga najbolj kakovostna ekipa v naši skupini. Omenjeni ekipi sta se na zboru najboljših svetovnih reprezentanc enkrat že pomerili. Pred 60 leti so ZDA v Braziliji z 1:0 senzacionalno ugnale Anglijo, ki je 16 let kasneje osvojila svoj edini naslov svetovnih prvakov. Bo tako tudi v soboto? Verjetno ne, toda žoga je okrogla.

Angleški selektor Fabio Capello ima pred prvo tekmo kar nekaj težav. Zaradi poškodbe ne bo Ria Ferdinanda, medtem ko bo Gareth Barry sedel na klopi. Nekaj sivih las pa mu povzroča tudi izbira prvega vratarja ter prvi zvezdnik Wayne Rooney, ki si je na prijateljskem srečanju pred SP prislužil rdeči karton, potem ko je sodniku zabrusil nekaj krepkih. Angleži zagotavljajo, da temperamentna "desetka“ proti ZDA ne bo eksplodirala, a Capello bo zagotovo nekoliko slabše spal tudi zaradi omenjenega dogodka. "Zavedam se, da je to zelo pomemben trenutek za Angleže, toda jaz sem sproščen. Ta ekipa je zelo napredovala. Našli smo ekipni duh, vse skupaj je videti zelo dobro,“ je pred srečanjem razmišljal izkušeni Capello, ki ga kljub ogromnim izkušnjam čaka debi na SP v vlogi selektorja. "Prvo srečanje je vedno težko. Na nas ni pritiska. Zmaga je za nas izziv. Karkoli drugega je porazno,“ je med drugim še dodal Italijan.

Sloni nagajajo Američanom
Pred srečanjem s tremi levi (reprezentanco Anglije, ki ima v svojem grbu tri kralje živali) je reprezentanca ZDA v petek že imela "živalsko" srečanje. Deset članov ekipe se je podalo na bližnjo tržnico po spominke za prijatelje in družine. Nato naj bi z avtobusom odšli na ogled uvodne tekme med Mehiko in JAR. A pot jim je prekrižal slon. Afriški debelokožec je poskrbel za pravi prometni zastoj, v katerem so se znašli tudi ameriški nogometaši.

Na drugi strani so Američani povsem osredotočeni na uvodno srečanje. Samozavest pa črpajo predvsem iz odličnih nastopov iz lanskega Pokala konfederacij na prizorišču svetovnega prvenstva, ko so klonili šele v finalu proti Braziliji. "Ko igramo kot ekipa, lahko igramo z najboljšimi,“ je dejal ameriški selektor Bob Bradley in dodal, da so ključni igralci v odlični formi.

Argentinci začenjajo graditi sanje
Ob eni tekmi v skupini C bosta v soboto na sporedu še obe tekmi prvega kola v skupini B. Grki se bodo pomeril z Južno Korejo. Veliko večje zanimanje svetovne javnosti pa bo poželo drugo srečanje med Argentino in Nigerijo. Prvi razlog je zagotovo nastop Lea Messija, ki ima za seboj odlično sezono v majici Barcelone. Drugi razlog pa je nihče drug kot sam Diego Armando Maradona. "V soboto začenjamo graditi naše sanje, ki so v nas že zelo dolgo,“ je pred srečanjem samozavestno dejal Maradona, ki je avtor enega od najbolj kontroverznih zadetkov v celotni zgodovini svetovnih prvenstev. Vse kaj drugega kot zmaga bo na uvodnem srečanju proti solidnim Nigerijcem za Argentince pomenilo enako, kot če se podre polovica Buenos Airesa.

Svetovno prvenstvo, skupina B, prvo kolo:

Ob 13.30: Južna Koreja – Grčija
Ob 16.00: Argentina – Nigerija

Skupina C, prvo kolo:

Ob 20.30: Anglija – ZDA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.