Šport
11 ogledov

Prva trofeja za "nove" Celjane

Novi kapetan Petar Metličić se zaveda, da jih v Nemčiji čaka težka naloga. (Foto Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so za uvod v novo domačo sezono premagali Maribor Branik s 34:28 (18:14) in postali zmagovalci letošnjega superpokala.

Dvorana Tabor je že drugič zapored gostila finale slovenskega rokometnega superpokala, le da je za razliko od minulih let tokrat štela le ena tekma. Za naslov sta se pomerila moštvi Celja Pivovarne Laško, ki je lani osvojilo tako državni kot pokalni naslov, ter domači Maribor Branik, ki je lani v pokalu osvojil drugo mesto in bo Slovenijo letos prvič v zgodovini kluba zastopal v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Ob koncu so se pričakovane zmage, drugič po letu 2007, veselili Celjani, ki jih je zaradi bolezni trenerja Noke Serdarušića tokrat prvič uradno vodil Tomaž Ocvirk. Omeniti velja, da je na celjski klopi kot vodja moštva sedel tudi direktor kluba Roman Pungartnik. Ob začetku tekme so podelili dve plaketi; za najboljšega igralca minule sezone jo je prejel Celjan Alem Toskič, najboljši strelec pa je bil Jure Dolenc, član škofjeloškega Merkurja.

Sam začetek srečanja je bil spektakularen, igralci so prišli na igrišče pod žarometi. Uvodne minute do rezultata 3:3 so bile izenačene. Nato pa so Celjani dali jasno vedeti, da ne bodo dovolili presenečenja. Tako so v 13. minuti povedli z 9:6 in domači trener Marko Šibila je vzel minuto odmora. A kljub temu so pivovarji do odmora priigrali prednost štirih golov.

V drugem polčasu je sledil nalet Celjanov, ki so v 40. minuti prvič povedli za osem golov (26:18). Sledila je minuta odmora Mariborčanov, ki je ustavila njihov nalet. Celjani so nato do konca tekme večji del vodili med šestimi in osmimi goli in se ob koncu zasluženo veselili prve lovorike v novi sezoni. Prvi pivovarjih velja izpostavi Luko Žvižeja in Dragana Gajiča ter vratarja Mirka Alilovića.

Slovenski superpokal:

Celje Pivovarna Laško : Maribor Branik 34:28 (18:14)
Gajić 9 (1), Žvižej 7 (7); Batinovič 7 (1), S. Razgor 6 (2), Ivančič 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.